• BIST 9752.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 26 °C

Karsan'a 11. İnsana saygı ödülü töreni

Karsan'a 11. İnsana saygı ödülü töreni
Karsan, Türkiye’de istihdam kaynağı yaratma ve başarılı İnsan Kaynakları ortaya koyma alanlarında otomotiv sektörünün öncüsü oldu.

Karsan'a 11. İnsana saygı ödülü töreni

Karsan, Türkiye’de istihdam kaynağı yaratma ve başarılı İnsan Kaynakları ortaya koyma alanlarında otomotiv sektörünün öncüsü oldu.

İşveren ile bireyi buluşturmada Türkiye'nin en büyük platformu olan Kariyer.net ana sponsorluğunda düzenlenen 17. İnsan Kaynakları Zirvesi kapsamında dağıtılan 11. İnsana Saygı Ödülleri 15 Şubat 2012 Çarşamba günü İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Türk Otomotiv Sanayii’nin köklü kuruluşlarından Karsan, Türkiye’de istihdam kaynağı yaratma ve başarılı İnsan Kaynakları uygulamaları ortaya koyma alanlarında sektörlerinde öncü şirketlere verilen bu ödülü ilk kez alırken, otomotiv sektöründe bu ödülü almaya hak kazanan tek şirket oldu.

Karsan adına ödülü Karsan İnsan Kaynakları Sorumlusu Elif Tayan aldı. Karsan’a yapılan iş başvurularını hızlı, yüksek ve doğru oranda yanıtlama yetkinliği ile layık oldukları İnsana Saygı Ödülü'nü, otomotiv ana üreticileri içerisinde almaya hak kazanan tek şirket olduklarına vurgu yapan Tayan sözlerine şöyle devam etti. Tayan; “Karsan İnsan Kaynakları olarak adayları iş başvurusu yaptığı andan itibaren süreç ile ilgili haberdar etmenin ve cevapsız bırakmamanın en önemli görevimiz olduğunu düşünüyoruz. Adaylarımıza duyduğumuz saygının ve süreçlerimize gösterdiğimiz özeninin aday ve iş dünyasını buluşturan bir platformda ödüle layık görülmesini çok anlamlı buluyoruz. Adaylarımızla iletişim kurabilmede elimizdeki araçlardan etkin bir şekilde faydalanabilmek amacındayız. Karsan ve adaylarımızın yollarının ilk kesiştiği andan itibaren geri besleme yapmanın İnsan Kaynakları profesyonellerinin yükümlülüğü olduğunun bilincindeyiz. Bu bilinçle tüm İnsan Kaynakları süreçlerimizi yapılandırıyor ve geliştiriyoruz.”

Türk Otomotiv Sanayii’nde 45 yılı aşkın bir süredir faaliyet gösteren Karsan, bugün kendi markası Karsan J10’un yanı sıra Hyundai HD Serisi, PSA Peugeot Citroen, Renault Trucks ve BredaMenarinibus olmak üzere 5 farklı marka için aynı fabrikada üretim gerçekleştirmekte. Karsan bünyesinde Bursa Akçalar Fabrikası, OSB fabrikası ve Sarıgazi’deki yönetim binasında 162 beyaz yaka ve 810 mavi yaka olmak üzere toplam 973 kişi çalışmaktadır. 2009 yılında belirlemiş olduğu yeni vizyonu “Sınırsız Ulaştırma Çözümleri” doğrultusunda en küçükten en büyüğe farklı segmentlerde pazarın ihtiyaçlarına cevap veren çözümler geliştirmeyi kendine misyon edinen Karsan, bu doğrultuda yenilikçi, sürdürülebilir, ihtiyaca uygun geniş kapsamlı çözümler sunmayı hedefliyor. Faaliyetlerini otomotiv değer zincirinin her yönüne genişleterek katma değeri yüksek üretim ve hizmet alanlarına yönelme kararı alan Karsan, daha başarılı bir ana üretici ve otomotiv markası olmayı, mevcut kapasiteyi verimli kullanarak fason üretimde hacim ve karlılığı arttırmayı, iş alanlarını genişleterek stratejik ortaklıklarını pekiştirmeyi ve Karsan’a ticari araç üreticisi kimliğinin yanısıra otomotivin her alanında çözüm sunan bir şirket kimliğini kazandırmayı, binek araçtan otobüse, hafif ticari araçtan kamyona kadar geniş bir yelpazede ürün geliştirip üretmeyi hedefliyor.

Türkiye’nin özgün otomotiv markasını yaratma yolculuğunda tamamen Türk mühendisler ile geliştirilen Concept V1 aracı ile New York Taksi ihalesinde rakibi olan 7 dünya devi markayı geride bırakarak 3 finalistten biri olan Karsan, iddialı bir otomotiv şirketi olduğunu kanıtlamış ve tüm Türkiye’nin otomotiv gelişimi açısından çok gurur verici bir başarı elde etmiştir. Karsan bugün Concept V1’in geliştirme sürecine tüm hızıyla planlandığı gibi devam etmektedir.

Kısaca Karsan

1966 yılında kurulan Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret A.Ş., 1979-1998 yılları arasında Koç Grubu çatısı altında faaliyet göstermiş, 1998’de İnan Kıraç’ın çoğunluk hisselerini almasıyla birlikte Kıraça Holding bünyesine dahil olmuştur. 1981 yılından itibaren %100 yerel sermayeyle ticari araç üreten bir firmadır. Renault Trucks’ın Premium ve Lander modellerini, Peugeot Partner, Citroën Berlingo, Karsan J Serisi, Hyundai Truck HD Serisi ve BredaMenarinibus marka otobüs modellerini üreten Karsan, 2002 yılından itibaren Türkiye otomotiv endüstrisinde tek bir fabrikada çok markalı üretim yaklaşımını benimseyen tek firmadır. Karsan ayrıca, 2009 yılından bu yana Karsan J Serisi,Hyundai Truck HD Serisi ve BredaMenarinibus otobüslerinin yurt içi ve yurt dışı pazarlama, satış ve satış sonrası faaliyetlerini Karsan Pazarlama çatısı altında sürdürmektedir. ISO’nun (İstanbul Sanayi Odası) 2010 yılında yaptığı araştırmaya göre "Türkiye'nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu" sıralamasında bir önceki seneye göre 53 basamak atlayarak 109. sırada yer alan Karsan’da bugün 973 kişi çalışmaktadır. Yüzde 63.46’sı Kıraça Grubu, yüzde 8,19’u Diniz Grup, yüzde 1.73’ü İnan Kıraç’a ait olan Karsan'ın %26.62 oranında hissesi ise İMKB’de (İstanbul Menkul Kıymetler Borsası) işlem görmektedir.

karsan_2.jpg

karsan_3.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim