• BIST 9117.17
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

KARSAN'dan Konya'ya otobüs teslimatı

KARSAN'dan Konya'ya otobüs teslimatı
KARSAN’ın Konya Büyükşehir Belediyesi için ürettiği otobüsler 15 Şubat 2014 tarihinde düzenlenen törenle hizmete alındı.

“Sınırsız Ulaştırma Çözümleri” vizyonu kapsamında geliştirdiği 5 metre’den 18 metre’ye uzanan ürün gamı ile toplu taşımacılıkta kentlerin çözüm ortağı olmaya devam eden KARSAN; Konya Büyükşehir Belediyesi’nin “40 adet Doğalgaz Yakıtlı Körüklü Tip Otobüs” ihalesini kazanmış ve konuyla ilgili sözleşmeyi Ağustos 2013’te imzalamıştı.
 
Teslimatı Ocak 2014’te tamamlanan KARSAN üretimi otobüsler, 15 Şubat 2014 tarihinde Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle hizmete alındı. Törene; Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek Karatay, Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, meclis üyeleri, ilçe ve belde belediye başkanları, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Selami Uğur, Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanı Mustafa Eşgi, garaj ve ulaşım şube müdürleri, KARSAN yöneticileri katılım gösterdi. KARSAN ihale kapsamında teslim ettiği 40 adet 18m doğalgaz yakıtlı otobüs ile birlikte, 100 adet otobüsün yakıt dolumunu sekiz saatte gerçekleştirebilen CNG dolum istasyonunun kurulumunu da tamamladı. 2013’te Avrupa’nın ikinci, Türkiye’nin en büyük doğal gaz dolum istasyonunu İETT’nin hizmetine sunan KARSAN, ikinci doğal gaz dolum istasyonunu da Konya’da kurarak Konya Büyükşehir Belediyesi’ne teslim etti.
 
KARSAN’ın Bursa fabrikasında ürettiği BredaMenarinibus markalı otobüsler; alçak taban özelliği, tekerlekli sandalye giriş sistemi ve özel güvenlikli alanı sayesinde hareket engelli vatandaşların kaliteli ulaşım ihtiyaçlarını kolaylıkla çözümlüyor. Tam alçak taban özelliğinin yanısıra yana yatma özelliği ve karoser indirme kaldırma mekanizması sayesinde giriş seviyesi 250 mm’ye kadar düşürülebiliyor. Aynı zamanda sınıfının en geniş iç koridor alanına da sahip olan BredaMenarinibus marka otobüsler yolcular için ferah ve konforlu bir ulaşım sağlamasıyla ideal bir toplu taşıma aracının gerekliliklerini yerine getiriyor.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim