• BIST 9524.59
  • Altın 2497.108
  • Dolar 32.5917
  • Euro 34.737
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Karsan'dan Manisa'ya önce Atak, sonra Jest

Karsan'dan Manisa'ya önce Atak, sonra Jest
Geçtiğimiz Şubat ayı ortasında Manisa Saruhanlı’ya 30 adet ATAK teslim eden Karsan, 29 Şubat tarihinde de Manisa Şehzadeler Kooperatifi’ne 40 adet JEST minibüs teslimatı gerçekleştirdi.

Manisa Saruhanlı’ya 30 adet ATAK teslim eden Karsan, 29 Şubat tarihinde de Manisa Şehzadeler Kooperatifi’ne 40 adet JEST minibüs teslimatı gerçekleştirdi. Bu teslimatla birlikte Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin “Toplu Ulaşımda Dönüşüm” hamlesi kapsamında Şehzadeler ilçesine bağlı mahallelerden Manisa merkezine sefer yapan 80 araç, 40 adet 6 metrelik JEST minibüsü ile yenilenmiş oldu. 29 Şubat Salı günü Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün katılımıyla Manisa Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen teslimat töreninde Karsan Pazarlama’yı Genel Müdür Vançın Kitapçı ve Satış Müdürü Kaan Erkırtay temsil etti.

Karsan’ın Türk otomotiv sanayiinde 50 yılı geride bıraktığını hatırlatarak sözlerine başlayan Vançın Kitapçı; Karsan’ın 2009 yılında belirlediği “Sınırsız Ulaştırma Çözümleri” vizyonu doğrultusunda yerli bir üretici olarak belediyelere, kooperatiflere, bireysel kullanıcılara engelsiz çözümler sunan ürünleriyle hizmet vermeye başladığını söyledi. Kitapçı; “Sadece Türkiye’de binden fazla büyük otobüs, 4 bin adetten fazla küçük otobüs ve minibüsümüzle toplu taşıma sektöründe hizmet veriyoruz. Yıl sonunda ise bine yakın orta boy otobüs satmış olacağız. Avrupa’da, Asya’da hatta daha da öteye giderek Dominik Cumhuriyeti’nde dahi Karsan markalı yerli üretim araçlarımızla hizmet veriyoruz. Bugün teslimatını gerçekleştirdiğimiz JEST minibüslerimiz Karsan markalı toplu taşıma ailesinin en küçük üyesi. Hem kullanıcılar, hem de vatandaşlarımız için birçok ayrıcalıklı özelliğe sahip bir minibüs olan JEST; alçak tabanlı, kolay inilir binilir bir araç olması sebebiyle yaşlılara, engellilere, hareket kısıtı olan tüm vatandaşlarımıza kolay erişim sağlıyor. Geniş iç hacmi ve en son teknoloji içeren çevreci motoruyla, doğa dostu özellikleriyle de dikkat çekiyor. Düşük yakıt tüketimi, kolay onarılan motoru, ekonomik bakım masrafları, düşük dönüş çapı, ara sokaklara rahat girip çıkma imkanı gibi birçok özelliği ile de ideal bir toplu taşıma aracı olarak tercih ediliyor” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise, toplu taşıma hatları optimizasyonu kapsamında teslim alınan alçak tabanlı, engelli erişimine uygun, 6 metrelik 40 adet Karsan markalı JEST minibüsünün, Şehzadeler ilçe sınırları içerisinde bulunan mahallelerden Manisa il merkezine hizmet veren 80 aracın yerine geçeceğini söyledi. Konuşmaların ardından JEST minibüsü şeklindeki pasta kesildi. Karsan Pazarlama Genel Müdürü Vançın Kitapçı, JEST minibüs maketini ve araçların sembolik anahtarını Başkan Ergün’e teslim etti. Tören, Başkan Ergün’un bir JEST’in direksiyonunun başına geçmesiyle son buldu.

Bu teslimat ile birlikte Karsan Manisa’yı dördüncü kez ziyaret etmiş oldu. 69 adetlik ilk teslimatını 2015 yılı Haziran ayında Muradiye Kooperatifi’ne yapan Karsan; aynı yıl Kasım ayında Büyükşehir Belediyesi’ne 71 adet ve 18 Şubat 2016 tarihinde Saruhanlı’ya 30 adet ATAK otobüsü teslim etmişti. Bu teslimatla birlikte ilk kez JEST minibüsleri Manisa’da hizmet vermeye başlamış oldu.

manisa-jest-(1).jpgmanisa-jest-(3).jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim