• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Kars'da 40 girişimci kadın kendi işyerini açtı

Kars'da 40 girişimci kadın kendi işyerini açtı
Kadın İstihdamını destekleme programı kapsamında Marmara Grubuı Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı tarafından Kars ve Köylerinde Yürütülen Proje sona erdi. 40 kadın girişimci kendi arıcılık işletmelerini açtı.

Kadın İstihdamını destekleme programı kapsamında Marmara  Grubuı Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı tarafından Kars ve Köylerinde Yürütülen Proje sona erdi. 40 kadın girişimci kendi arıcılık işletmelerini açtı.

Marmara Grubu Vakfı AB ve İnsan Hakları Kurulu başkanı Müjgan Suver “kadın istihdamının desteklenmesi çalışmalarına örnek teşkil eden bu proje çerçevesinde  40 işsiz kadın genel arıcılık ve organik bal üretimi, temel işletme, pazarlama, girişimcilik ve kadının insan hakları konularında bir yıldan beri hem teorik hem de uygulamalı eğitimlerle eğitildiler. Kendilerine hibe edilen 160 adet arılı kovan ve 40 arıcılık işletmesini faaliyete geçirdiler. Bunun yanı sıra işletmelerini büyütmek amacıyla kredi ve hibe danışmanlığı hizmetleri de alan kadınlar, şimdiden yerelde kredi ve fonlara müracaat edebilmek için kendi aralarında bir dernek kurmaya da karar verdiler. Ayrıca bu öncü proje Kars’taki diğer kadınları da cesaretlendirdi” diye konuştu.

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki işbirliğine yönelik geliştirilmiş olan” İnan Kaynaklarını Geliştirme” projesi kapsamında kadınların işgücüne katılımlarını arttırmak amacıyla Kadın istihdamının desteklenmesi programı çerçevesinde ki bu proje sonrası Kars’taki diğer kadınlarımızda da iş sahibi olabilmek için yerel yöneticilerden destek beklediklerini söylemişlerdir.

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim