• BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Kaş Yat Limanı uluslararası trafiğe açıldı

Kaş Yat Limanı uluslararası trafiğe açıldı
İşletme ruhsatındaki bazı eksikler nedeniyle, geçen hafta Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ulaştırma Genel Müdürlüğü'nce uluslararası gemi trafiğine kapatılan Kaş Yat Limanı yeniden uluslararası gemi trafiğine açıldı.

Kaş Yat Limanı uluslararası trafiğe açıldı

İşletme ruhsatındaki bazı eksikler nedeniyle, geçen hafta Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ulaştırma Genel Müdürlüğü'nce uluslararası gemi trafiğine kapatılan Kaş Yat Limanı yeniden uluslararası gemi trafiğine açıldı.
 

İşletme ruhsatındaki bazı eksikler nedeniyle, geçen hafta Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ulaştırma Genel Müdürlüğü'nce uluslararası gemi trafiğine kapatılan Kaş Yat Limanı (Balıkçı Barınağı) yeniden uluslararası gemi trafiğine açıldı.

İşletme ruhsatındaki bazı eksikler nedeniyle, geçen hafta Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ulaştırma Genel Müdürlüğü'nce uluslararası gemi trafiğine kapatılan Kaş Yat Limanı (Balıkçı Barınağı) yeniden uluslararası gemi trafiğine açıldı. Karar, en çok Yunanistan'ın Meis Adası sakinlerini sevindirdi.

Kaş Kaymakamlığı, Kaş Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları yöneticilerin girişimleriyle konu Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a ve Antalya milletvekillerine iletilmişti. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın ve Antalya milletvekillerinin girişimleri sonucu, Kaş Yat Limanı eksiklerin tamamlanması için 1 Nisan 2012 tarihine kadar süre verilerek, geçici olarak uluslararası gemi trafiğine açıldı.

Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ulaştırma Genel Müdür Yardımcısı Ergün Özgür imzasıyla, Kaş Belediyesi ve Kaş Liman Başkanlığı'na gönderilen yazıda, barınağın 1 Nisan 2012'ye kadar feribot ve yolcu gemilerine hizmet verebilmesinin uygun görüldüğü belirtildi. Yazıda, bu sürede Kaş Belediyesi'nin bürokratik eksikleri gidermek için başvurularını yapması istendi.

Kaş Yat Limanı'nın uluslararası gemi trafiğine kapatılması nedeniyle, her hafta cuma günü ilçede kurulan pazara Yunanistan'ın Meis Adası'ndan gelenler limana çıkamamışlardı. Meisliler, Kaş'tan balıkçı teknesiyle gönderilen malzemelerle ihtiyaçlarını gidermişlerdi. Karar, Meislilerin yanı sıra onların alışveriş yaptığı Kaş'taki pazar esnafını da sevindirdi.

Kaş Belediye Başkanı CHP'li Abdullah Gültekin, yaptıkları girişimler sonucu Kaş Yat Limanı'nın uluslararası gemi trafiğine kapatılması kararının kısa sürede düzeltildiğine değinerek, "Liman yeniden açıldı. Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay ile Antalya milletvekillerine teşekkür ediyoruz. Limanla ilgili yasal eksiklikler kısa sürede giderilecek" dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim