• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Kastamonu Havaalanı Mayıs'ta açılacak

Kastamonu Havaalanı Mayıs'ta açılacak
İl Özel İdaresi Genel Sekteri Tahir Zafer Karahasan, Kastamonu Uzunyazı Havalimanının Mayıs ayı içersinde açılacağını söyledi.

 

İl Özel İdaresi Genel Sekteri Tahir Zafer Karahasan, son üç yılını değerlendirdi.
 
Heyecanlarını ve sevdalarını kaybetmeden 3 yıldır kesintisiz çalıştıklarını belirten Karahasan, "Kastamonulu yıllardır prangalı yaşamış, biz gelince tabiri caizse arı kovanına çomak soktuk. 21 Mayıs 1959'da o dönemin Doğrusöz Gazetesinde "20 Güne Kadar Havaalanında Seferler Başlıyor" başlıklı haber var. Bu haberden sonra 53 yıldır havaalanına kimse dönüp bakmamış. Bu yüzden bozuk bir genimiz var. Bu yüzden bu genimizi tamer etmeliyiz. İçinde bulunduğumuz siyasi irade, hiçbir dönemde olmadığı kadar bu havaalanının açılması için büyük uğraş verdi. 103 hektarlık bir alan. Uzunyazı havaalanının geçmişten kötü bir sicili olması için DHMİ tarafından havaalanının çalışıp çalışmayacağı hep soru işareti olarak kaldı" dedi. 
 
HAVAALANI, 100 YILLIK BİR PROJE 
 
Şuana kadar 100 milyon TL'lik bir harcama olduğunu aktaran Karahasan, "100 milyon TL harcama yapıldı. 30 milyon TL'sini DHMİ karşıladığı, geri kalan 70 milyon TL'yi de İl Özel İdare bütçesinden karşılandı. Bu proje 100 yıllık bir projedir. Kendi sınıfının en iyisi ve en son teknoloji ile donatılmış bir havalimanı olacak. Havalimanını açmak bizim yetkimizde değil. Havalimanı, Meclis kararıyla 25 yıllığına DHMİ'ye verilmiştir. Biz 1 aya kadar bütün işlerimizi geçici kararla DHMİ'ye teslim etmiş olacağız. DHMİ'nin ise düşündüğü tarih 15 Nisan-30 Mayıs tarihleri arasında açmayı planlıyor" diye konuştu. 
 
1 MİLYON METREKÜP DOLGU YAPTIK 
 
Havalimanında meydana gelen yüzde 5'lik eğitimi ortadan kaldırmak için toplam 1 milyon metreküplük bir dolgu yaptıklarını açıklana Karahasan, şöyle konuştu: 
 
"Bu yüzden yüzde 5'lik eğimi yani ALES-14 kriterlerine gelmek için 1 milyon metreküp dolgu yaptık. 3 bine yakın ağaç kestik. Pistin uzunluğu 2 bin 250 metredir. Orta gövdeli uçakların inebileceği bir pist. Ardından 60 metre pistin genişliğini tespit ettik. Pistin genişliği, uzunluğu ve kalınlığı çok önemlidir" 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim