• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Kastamonu Havaalanı yaza yetişecek

Kastamonu Havaalanı yaza yetişecek
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kastamonu Havaalanını en geç 2012 yaz sezonuna yetiştirmek istediklerini söyledi.

Kastamonu Havaalanı gelecek yaza yetişecek 

Bakan Yıldırım, Kastamonu bölgesel havaalanında incelemelerde bulundu ve valiliği ziyaret etti. Bölgesel havaalanına geldiğinde Bakan Yıldırım'ı Vali Erdoğan Bektaş karşıladı. Yetkililerden bilgi alan Yıldırım daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Kastamonu Havaalanına uluslararası standartlara uygun yeni bir pist inşa ettiklerini söyledi.
 
Daha önce burada 30x2200 metre pist düşünüldüğünü ancak söz konusu pistin sadece belirli uçakların iniş kalkışına müsaade ettiğini ifade eden Yıldırım, yeni pistin uluslararası ölçülerde uzatılabilir bir pist olacağını kaydetti. Yıldırım şu anda Kastamonu'nun ihtiyacını karşılayacak orta gövdeli uçakların inişine imkan veren pistin ilerleyen dönemde büyük gövdeli uçakların inişine uygun hale getirilebileceğini kaydetti.
 
Kastamonu bölgesel havaalanının yapım işini valilik, il özel idaresi, bakanlık ve DHMİ olarak olarak ortak yaptıklarını anlatan Yıldırım eş zamanlı olarak Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından da havaalanına gelen bir otoyol yapıldığını söyledi. Yıldırım havaalanının açılışını 2012 yaz sezonuna yetiştirmek istediklerini bildirdi.
 
Daha sonra Kastomonu Valiliğine gelen Yıldırım'ı polis tören mangası karşıladı. Yıldırım valilikte yaptığı açıklamada da Kastamonu'nun Türkiye Cumhuriyeti tarihinin, istiklal mücadelesinin, kalkınmanın, milli birlik ve beraberliğin çimentosu olmuş önemli bir il olduğunu söyledi.
 
Kastamonu'nun geniş ve zor bir coğrafyası bulunduğuna dikkat çeken Yıldırım, bu nedenle projelerin kolay kolay gerçekleştirilemediğini ifade etti. Şu anda Kastomonu'da karayollarının devam eden 18 projesi bulunduğuna işaret eden Yıldırım bunlardan en önemlisinin Çankırı-Kastamonu arasında yapılacak 5 kilometrelik Ilgaz Tüneli olduğunu ifade etti.
 
Bakan Yıldırım, bu projeyle birlikte transit bir yol haline gelecek Kastamonu-Çankırı yolunun aynı zamanda Kastamonu'yu Akdeniz'e bağlayacağını ifade etti.
 
Binali Yıldırım, Ilgaz Tüneliyle ilgili proje çalışmalarının tamamlandığını ihale ve inşaat sürecine 2012 yılında başlanacağını bildirdi.
 
Devlet Su İşlerinin Diphan ilçesinde bir baraj projesi bulunduğunu hatırlatan Yıldırım gerekirse bir tünel projesinin daha ortaya çıkabileceğini kaydetti.
 
Yıldırım, “Ilgaz Tüneli ile Çankırı Kastamonu yolu bir otoyol konforuna dönüşecek ve artık Ilgaz'da kış şartlarında o korkulu günler sona erecek” dedi. Ilgaz tüneli projesinin Kastamonu'nun kaderini değiştirecek bir proje olduğunu vurgulayan Yıldırım, tünelin açılmasının ardından kente yaz kış demeden turist geleceğini söyledi.
 
Kastamonu için bir diğer önemli projenin de bölgesel havaalanı olduğunu ifade eden Yıldırım, “Diyeceksiniz ki daha önce iki defa açıldı ancak biz yarım yamalak iş yapmayız biz açarsak o bir daha kapanmaz. Bu projeler Kastamonu'nun ekonomik hayatının iki katı gelişmesi demek hem iç piyasa hareketlenecek hem de Kastamonu'ya gelen yatırım miktarının artmasını sağlayacak” diye konuştu. Bakan Yıldırım havaalanına uçak seferleri başladığında Ilgaz Tünelinin de inşaatının başlamış olacağını bildirdi. İnebolu Limanı'nın da daha etkin hale gelmesini istediklerini belirten Yıldırım, buna yönelik çalışmalara da başladıklarını söyledi. 12 kilometrelik doğu çevre yolunun yapımının da devam ettiğini anlatan Yıldırım, bunun daha da hızlandırılması gerektiğini kaydetti.
 
2003 yılına kadar Kastamonu'ya 46 kilometre bölünmüş yol yapıldığını ve bu yolların yapımı için 38 milyon lira harcandığını ifade eden Yıldırım, 2003-2011 yılları arasında ise 187 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını ve 430 milyon lira harcadıklarını söyledi. Yıldırım, Kastamonu için en az 500 milyon liralık yol projelerinin bulunduğunu kaydetti. Bakan Yıldırım bir gazetecinin sorusu üzerine de 2023 hedefleri arasında otoyol projeleri içinde Kastamonu'nun ve çevre illerin de taleplerini değerlendireceklerini söyledi.
 
Kastamonu'ya demiryolu yapılıp yapılmayacağı sorusu üzerine de Yıldırım iktidar olarak vatandaşa hep dürüst davrandıklarını kısa ya da orta vadede yapamayacakları hiçbir şeyin sözünü vermediklerini söyledi. 2023 planlarında Kastamonu'ya demiryolu projesinin bulunmadığını belirten Yıldırım, bunun sebebinin kuzey-güney güzergahında sıra dağlar bulunan bölgelerde demiryolu yapımının çok zor olması olduğunu söyledi. Yıldırım, bu bölgelerde demiryolu yapılsa bile işletilmesinin son derece zor olduğunu ifade etti. Yıldırım Ilgaz Tüneli projesinin demiryolunu aratmayacak bir proje olduğunu da sözlerine ekledi.  
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim