• BIST 9569.07
  • Altın 2476.936
  • Dolar 32.4902
  • Euro 34.5932
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 25 °C

Kastamonu Havaalanı'na uçuşlar başladı

Kastamonu Havaalanı'na uçuşlar başladı
Türk Hava Yolları'nın (THY) Kastamonu seferleri başladı.
Türk Hava Yolları, 54 yıl sonra tekrar hizmete açılan Kastamonu Havaalanına ilk seferini düzenledi. Uçağın piste inmesiyle birlikte büyük heyecan yaşandı. 
 
Yapımı 1959'da tamamlanan ancak yeterli yolcu olmadığı gerekçesiyle hizmete açılamayan atıl durumdaki Kastamonu Havalimanı, 100 milyon liralık yatırımın ardından uçak seferlerine başladı. 
 
Araba yarışları, düğünler, hayvan otlatmak ve maket uçak gösterileri için amacı dışında kullanılan Kastamonu Havalimanı, 54 yıl boyunca uçak seferlerine açılamadı. Bölge turizmi ve ekonomisinin geliştirilmesi amacıyla havaalanının hizmete açılması için harekete geçildi. Bu kapsamda Kastamonu İl Özel İdaresi ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) öncülüğünde hazırlanan proje kapsamında ihale süreci tamamlanan havalimanının 2010 yılında yeniden yapımına başlandı. İnşaat çalışmaları tamamlanarak DHMİ'ye teslim edilen havaalanı, bölgeye hizmet edecek. Kastamonu ve civarındaki turistik bölgeler ile Ilgaz Kayak Tesisleri'ne ulaşım kolaylığı sağlayacak havaalanına ilk uçak seferi düzenlendi. 
 
1990 yılında tekrar açılan fakat kısa bir süre açık kaldıktan sonra yeterli yolcu olmadığı gerekçesiyle tekrar kapatılan Kastamonu Havalimanı, 54 yıl sonra 3'üncü kez hizmete açıldı. 
 
TÜRK HAVA YOLLARI İLK SEFERİNİ DÜZENLEDİ 
 
Türk Hava Yolları, İstanbul Atatürk Havalimanından saat 10.00'da kaldırdığı özel uçak, saatler 11.10'u gösterirken Kastamonu Havalimanına inişe geçti. Bunun öncesinde Kastamonu semalarında dolaşan uçak, Kastamonu Havalimanında bekleyen kalabalık gurubun alkışları arasında piste iniş yaptı. Büyük heyecanın yaşandığı Kastamonu'da uçağın piste inmesiyle birlikte yolcu kabinine gidildi. Burada uçaktan inen misafirleri alkışlar eşliğinde karşılayan Kastamonulular, Kastamonu Havalimanının yeniden açılmasından büyük mutluluk duyduklarını belirtti. 
 
İLK SEFERİ KAS-DER REZERVE ETTİ 
 
İstanbul'dan Kastamonu'ya düzenlenen ilk uçak seferini Kastamonulular Dayanışma Derneği (Kas-Der) rezerve etti. İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan TK2736 uçuş numarasıyla kalkan uçak, Kastamonu Havalimanı'na saat 11.10'da iniş yaptı. İlk sefer için 150 kişilik Boeing B737 tipi uçak tahsis edildi. İlk uçak KAS-DER tarafından rezerve edilirken uçakta milletvekilleri, İstanbul'daki işadamları, Kas-Der yöneticileri ve şube başkanları yer aldı. 
 
Kastamonu Havalimanında törenle karşılanan uçağın piste inmesinin ardından Kastamonu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü halk oyunları ekibi gösterilerini sundu. İlk etapta haftanın 4 günü uçak seferleri düzenlenmesi planlanırken bu günlerin Pazar, Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan saat 10.00'da, Kastamonu Havalimanı'ndan da 11.55'te kalkması hedefleniyor. Bu seferlerde, Boeing B737 ve Airbus A321 tipi uçaklar kullanılacak. Önümüzdeki aylarda talebin olması durumunda uçak seferlerinin günlük düzenlenmesi düşünülüyor. 
 
THY uçuş ağını da genişletmeye devam ediyor. 103 ülkede 196 uluslararası, 39 yurtiçi olmak üzere toplam 235 noktaya uçuş yapan THY'nin Kastamonu seferleri de başladı. 
 
BAŞBAKAN ERDOĞAN 19 TEMMUZ'DA GELİYOR 
 
Kastamonu Havalimanı'na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine Türk Hava Yolları uçak seferlerini başlattı. Resmi açılış töreni ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 19 Temmuz Cuma günü saat 15.30'da gerçekleşecek.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim