• BIST 9645.02
  • Altın 2405.728
  • Dolar 32.594
  • Euro 34.7796
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Katar'a ONUK MRTP34 teslim edilecek

Katar'a ONUK MRTP34 teslim edilecek
Yonca-Onuk tersanesi tarafından Katar Emirliği Deniz Kuvvetleri için inşa edilen ONUK MRTP34 Yüksek Hızlı Hücumbot, 24 Aralık'ta teslim edilecek.

 

Yonca-Onuk tersanesi tarafından Katar Emirliği Deniz Kuvvetleri için inşa edilen ONUK MRTP34 Yüksek Hızlı Hücumbot, 24 Aralık'ta teslim edilecek.
 
Sınıfının ilk gemisi olan ileri kompozit ONUK MRTP34 Yüksek Hızlı Hücumbot'un teslim töreni  Katarlı ve Türkiye'den  üst düzey askeri/sivil yetkililerinin katılımıyla 24 Aralık 2013 Salı günü saat 14:30’da yapılacak .
 
42 knots üzerinde sürate sahip 36,80 metre tam boyda 21 personeli ile yaklaşık 3 gün lojistik destek almadan harekat yapma özelliğine sahip bota Katar Emirliği Bahriyesi’nce ilk İslami deniz zaferi olan THAT ASSUARY (Q-31) adı verildi.
 
Türkiye ve 7 ülkede 130’un üzerinde ONUK MRTP yüksek hızlı ileri kompozit hücumbot görev yapıyor. Tasarımı ve üretimi tamamen Türk mühendis ve işçisinin eseri olan botların yabancı ülke deniz güçleri tarafından üstün teknolojileri değerlendirilerek seçilmesi Yonca-Onuk ve Türk savunma sanayinin geldiği düzeyin net bir kanıtıdır. ONUK MRTP Hücumbotları 50m ye kadar yüksek hızlı hücumbot konusunda dünya teknoloji lideri kabul ediliyor.
 
2008 yılında ihraç edilen ONUK MRTP33 (Sokhumi) ile Türkiye’yi dünyada “Kendi tasarımı, kendi üretimi bir savaş gemisine kendi tasarımı, kendi üretimi silah ve sistemleri takabilen” çok seyrek sayıdaki ülkeler sınıfına sokarken Yonca-Onuk bu özellikte bir gemiyi ihraç eden ilk Türk tersanesi oldu. Liman ve ASELSAN A.Ş ürünü Muhafız 30mm Top sistemi ile atışlı seyir deneyimleri Kasım 2013 ayında tamamlanan THAT ASSUARY (Q-31)’in ortaklığı bu geleneğinin bir devamı ve ASELSAN A.Ş. ile devam eden stratejik ortaklığın dünya çapında yeni bir başarası olarak kabul ediliyor.
 
Katar Emirliği Silahlı Kuvvetleri ile imzalanan 3 adet ONUK MRTP16 Süratli Müdahale Botu ve 3 adet ONUK MRTP34 Karakol/Hücum Botu inşası sözleşmesi kapsamında, tam yükte 65 knot hıza sahip 3 adet ONUK MRTP16 botlarının teslimleri yapılmış olup, başarıyla Katar Deniz Kuvvetlerinde görevlerini yapıyorlar. 3 adet ONUK MRTP34’ün ilki olan THAT ASSUARY (Q-31)’in teslimi sonrasında halen inşaları devam eden diğer iki ONUK MRTP34 botunun da önümüzdeki yıl içerisinde dörder ay arayla teslimi planlanıyor.
 
ONUK MRTP serisi bütün platformlar, Det Norske Veritas klas ve sertifikasyon kurallarına uygun olarak dizayn ve inşa ediliyor. Aynı zamanda Yonca- Onuk tersanesi, Milli Savunma Bakanlığı tarafından AQAP-2120 NATO Üretim Kalite sertifikası, gizlilik dereceli Tesis Güvenlik sertifikası ve Bureau Veritas’dan alınan ‘’ISO 14001:2004 Çevre Sağlığı ile OHSAS 18001:2007 İş Sağlığı ve Güvenliği sertifikalarına sahip bulunuyor.
 
Savunma Sanayi Müsteşarlığının ve yerli savunma sanayi firmalarının katkılarıyla Yonca- Onuk bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türkiye ve dost yabancı Deniz Kuvvetleri için çalışmalarını sürdürmeğe devam edecek.
 
onuk-mrtp34.jpg
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim