• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Katip Çelebi Üniversitesi Aliağa'ya yapılsın

Katip Çelebi Üniversitesi Aliağa'ya yapılsın
Türkiye’nin en büyük Sanayi ve Ticaret bölgelerinden Aliağa’da bulunan kurumlar, Kâtip Çelebi Üniversitesi'nin ilçeye yapılmasını istiyor.

Katip Çelebi Üniversitesi Aliağa'ya yapılsın

Türkiye’nin en büyük Sanayi ve Ticaret bölgelerinden Aliağa’da bulunan kurumlar, Kâtip Çelebi Üniversitesi'nin ilçeye yapılmasını istiyor.

Yılda 20 Milyar dolar ticaret hacminin gerçekleştiği Türkiye’nin en büyük Sanayi Ticaret bölgelerinden Aliağa’daki kurumlar, Kâtip Çelebi Üniversitesi'ni istiyor. Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Aliağa’nın yüksek öğretim kurumlarına büyük ihtiyaç duyduğunu ifade ederek, “Katip Çelebi Üniversitesi’nin kurulacağı en uygun yer Aliağa’dır. Üniversitenin kurulması için yeterli potansiyel arazi de mevcuttur. Aliağa Kamuoyu ve bizler bu Üniversiteyi istiyoruz. Aliağa’daki kurum ve kuruluşlar olarak bizler üniversiteye ve YÖK’e her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

KENT KONSEYİ, ALİAĞA TİCARET ODASI’NI ZİYARET ETTİ

Kuruluşu 21 Temmuz 2010 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla tamamlanan İzmir Katip Çelebi Üniversitesinin Aliağa’ya kurulması için kurum ve kuruluşların desteğini arayan Aliağa Kent Konseyi yürütme kurulu, Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka’yı ziyaret etti. Aliağa Kent Konseyi Başkanı Yakup Öztürk, Yürütme Kurulu Üyeleri, Gençlik Meclisi üyeleri ziyarette Aliağa’da Üniversite kurulmasının gerekliliğini dile getirdi. Geçtiğimiz hafta ilçe siyasi parti başkanlıklarını ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ziyaretlerinden olumlu sonuç alan Konsey, son olarak Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası ile Aliağa Ticaret Odası’nı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Aliağa Kent Konseyi Başkanı Yakup Öztürk, “Aliağa’da, Ege Üniversitesi Bergama Meslek yüksekokuluna bağlı derslikler var. Hızlı gelişen kentimize artık bu yetmiyor. Aliağa olarak Kâtip Çelebi Üniversitesinin Aliağa’ya kurulmasını istiyoruz. Böyle bir eğitim kurumunun konuşlanması ve çok iyi standartlarda eğitim vermesi için ilçemizde her türlü imkân mevcut. Bu konuda tüm kurumlarımız üniversitenin kurulması için irade beyan ediyor. Kent Konseyi olarak bu konuda Kaymakamlığımız tarafından oluşturulacak Komisyonla daha somut bir gelişme kaydedebileceğiz” dedi.

ALTO BAŞKANI ADNAN SAKA “ALİAĞA ÜNİVERSİTENİN KURULACAĞI EN İSABETLİ YERDİR.”

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, İzmir’in kuzeyinin Aliağa merkezli çok önemli bir sanayi ticaret merkezi olduğunu belirterek bölgede yetişmiş insan gücüne ihtiyaç bulunduğunu vurguladı. Kent Konseyi’nin, Katip Çelebi üniversitesinin ilçeye kazandırılması için gösterdiği çabaya teşekkür eden Saka, “Aliağa’da bugün Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokuluna bağlı Aliağa derslikleri var. Biz geçtiğimiz mart ayında Sayın Kaymakamımız İbrahim Keklik ve Sayın Belediye Başkanımız Turgut Oğuz ile birlikte Ege Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’ı ziyaret ederek bir fakülte ya da yüksekokul talebimizi iletmiştik. Aliağa, yılda 20 milyar dolarlık ticaret hacminin gerçekleştirildiği önemli bir bölge. Bütün üniversiteler İzmir Merkezinde ya da güneyinde. İzmir’in kuzeyinde hiç üniversite yok. Aliağa böyle bir üniversitenin kurulacağı en isabetli yerdir. Bölgemizde üniversitenin kurulabileceği uygunlukta arazi potansiyeli de var. Tüm kurumlar burada kurulacak olan bir üniversiteye her türlü desteği verecektir” dedi.

İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi 21 Temmuz 2010 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan kanunla kuruldu. Üniversitenin akademik birimleri: İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Orman Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi, Su Ürünleri Fakültesi, Turizm Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü. Üniversitenin kurulacağı yer arayışları sürerken, büyük bir gelişme potansiyeli içinde bulunan Aliağa ilçesi kurum ve kuruluşlarının desteğiyle Üniversiteyi ilçeye bekliyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim