• BIST 9061.94
  • Altın 2300.267
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0764
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Kaya Ropes Match Race yarışları başlıyor

Kaya Ropes Match Race yarışları başlıyor
İYK Cumhurbaşkanlığı Kupası Kaya Ropes Match Race yarışlarının ikincisi, 20-21 Ağustos tarihlerinde yapılıyor.

Halat sektöründe Türkiye’nin lider markası Kaya Ropes’un desteklediği Cumhurbaşkanlığı Kupası İstanbul Match Race Yarışları’nın ikincisi, 20-21 Ağustos tarihlerinde İstanbul Yelken Kulübü önünde, Moda Koyu’nda yapılıyor.

Geçtiğimiz yıl, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün katılımıyla, Türkiye’de ilk kez Kaya Ropes’un adını vererek düzenlenen Match Race’in ardından, bu yılın yarışı ISAF (Internartional Sailing Federation) 4. seviye olarak gerçekleşecek. Yarışa katılan takımların aldıkları puanlar dünya sıralamalarında da etkili olacak.

İstanbul Yelken Kulübü tarafından 10 dümencinin davet edildiği uluslar arası yarışta ekipler dört kişiden oluşacak ve yarışta Platu 25 Class tekneleri kullanılacak. Ayrıca, yarış halindeki teknelerin mücadelesi kıyıdan izlenebilecek.

Ödüller…

Konuyla ilgili açıklama yapan Kaya Ropes Müdürü Burak Emin, çetin mücadeleye sahne olması beklenen finalde, ilk üç dereceye giren kupa sahiplerinin sırasıyla 1500 Euro, 750 Euro, 500 Euro ile ödüllendirileceğini belirtti. Burak Emin, 21 Ağustos Pazar günü akşamı İstanbul Yelken Kulübü’nde düzenlenecek olan Kupa ve Ödül Töreni’nde, tüm yarışmacılara çeşitli sürpriz hediyelerin verileceğini de belirtti.

İstanbul Yelken Kulübü’nün Uluslararası Platu 25 Sınıfı yarışları projesinin tekne ve tüm teknelerin halat donatımı olarak ilk destekçisi olduklarını belirten Burak Emin, “İstanbul Yelken Kulübü işbirliğiyle 2009 yılından bu yana yelken yarışlarını destekliyoruz. Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanlığı Kupası çerçevesinde Match Race Cup’a adımızı vererek bir ilki gerçekleştirdik. Bu anlamlı yarışın ikincisini gerçekleştirmekten onur duyuyoruz” dedi.

İddialı hedefler…

Kaya Ropes Müdürü Burak Emin, dünya çapında gelişmiş makine parkuruyla birçok farklı sektöre hizmet vermekte olan Kaya Halat’ın geniş ürün gamında yarış, gezi teknesi, dingi, yat bağlama, yelken yapım, su sporları gibi hobi denizcilik halatlarının önemli bir paya sahip olduğunu belirtti. Burak Emin, Kaya Ropes’un sosyal sorumluluk çalışmaları konusunda şu bilgileri verdi:

‘Geçtiğimiz yıl 30. kuruluş yılını kutlayan ve teknik-teknolojik halat üretimi yanı sıra iş güvenliği sektöründe lider olan Kaya Grubu için sosyal sorumluluk çalışmaları her zaman önem taşımıştır. Bu çerçevede denizcilik sektörü de grubumuz açısından önemlidir. İstanbul Yelken Kulübü’yle düzenlemekte olduğumuz Cumhurbaşkanlığı Kupası Match Race yarışları yanı sıra 2009 yılında One Design Yarışları’na destek vererek, 11 teknelik filonun halat anlamında yarış performansının eşitlenmesini sağladık. 2009 yılında, Hırvat Yelkenciler Sime Fantela ve Igor Marenic'e, 470 Dünya Şampiyonası'nda halat sponsoru olduk. İlk defa Türkiye'de üretilen halatları kullanan ekip, yarıştan Dünya Şampiyonu olarak ayrıldı. Yelken sporunun desteklenmesi yönündeki çalışmalarımız önümüzdeki dönemde de Türkiye ve Avrupa’da devam edecektir.”

Burak Emin, Kaya Ropes’un, önümüzdeki beş yıl içinde, halat sektöründe dünyadaki en büyük üç marka arasında yer almasını hedeflediklerini belirterek “Dünyadaki son teknolojilerin kullanımı, Ar-Ge çalışmaları ve orijinal tasarımlarımızla ürünlerimizi çeşitlendirerek, sürekli geliştiriyoruz” dedi.

Yoğun ilgi…

İstanbul Yelken Kulübü yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Cumhurbaşkanlığı Kupası İstanbul Match Race yarışlarına büyük ilgi bekleniyor.

19 Ağustos Cuma günü, sporcuların kayıtlarının alınacağı organizasyon, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün açılışıyla 20 Ağustos’ta start alarak iki tam gün sürecek. 21 Ağustos akşamı ise İstanbul Yelken Kulübü Ön Güverte’de düzenlenen Kupa ve Ödül Töreni’yle son bulacak.

www.ulasimonline.com  

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim