• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Kaybolan valizlere tazminat ödendi

Kaybolan valizlere tazminat ödendi
İzmir'de avukat T. A, 4 yıl önce hamile eşi S. C. A. ile bayram tatillerini geçirmek için uçakla gittikleri Malatya'da, havaalanında bavulları çıkmadı.

 

İçerisinde hamile eşinin kıyafetleri ve kullanması gereken ilaçları bulunan bavullarına üç gün sonra kavuşan A. çifti, toplam 8 bin lira tazminat istemiyle açtıkları davayı kazandı. Mahkeme, çifte yasal faizi hariç 4 bin lira tazminat ödenmesine karar verdi.
 
T. A. ve eşi S. C. A, avukatları E. G, aracılığıyla İzmir 7'inci Asliye Ticaret Mahkemesi'ne 4 Aralık 2009'da dilekçeyle başvurup, bavullarını kaybeden havayolu şirketine kendisi için 3 bin, eşi için de 5 bin lira olmak üzere toplam 8 bin lira manevi tazminat istemiyle dava açtı.
 
'BÜYÜK SIKINTI YAŞADILAR'
 
Çiftin avukatı E. G, mahkemeye verdiği dava dilekçesinde, müvekkilerinin mağdur edildiklerini belirterek, hamile olan müvekkilinin ilaçlarını kullanamadığını, bu nedenle büyük stres ve sıkıntı yaşadığını belirtti. Ayrıca sık sık değiştirmesi gerektiği kıyafetlerini de kullanamadığı için mağdur olduğunu kaydetti. Diğer müvekkilinin de üç gün boyunca eşine ve bebeğine zarar gelme korkusuyla yaşadığını kaydetti.
 
4 yıl süren dava kısa süre önce sonuçlandı. Davaya bakan İzmir 7'inci Asliye Ticaret Mahkemesi hakimi M. K. G, olay sırasında hamile olan S. C. A'na mağduriyetinden dolayı 2 bin 500, T. A'na ise BİN 500 lira olmak üzere, yasal faizi hariç toplam 4 bin lira tazminat ödenmesine karar verdi. Havayolu şirketi avukatının kararın temyiz edeceği belirtildi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim