• BIST 9083.55
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Kaygan kış yollarında da yüksek güvenlik

Kaygan kış yollarında da yüksek güvenlik
Volvo Kamyon, yeni kombine fren sistemi ile sürücülerin zorlu mücadele verdiği kaygan yollarda sürüş güvenliğini en üst seviyeye çıkartıyor.

 

Volvo Kamyon, yeni kombine fren sistemi ile sürücülerin zorlu mücadele verdiği kaygan yollarda sürüş güvenliğini en üst seviyeye çıkartıyor.
 
Treylerin fren sistemiyle entegre çalışan kombine fren sistemi, araçların denge kaybı yaşamasını ve treylerin savrulma tehlikesini ortadan kaldırıyor.
 
Zorlu hava şartlarına tanık olduğumuz bu kış günlerinde, özellikle yokuş aşağı sürüşlerde kamyonun aniden şeritten çıkmasının, sürücü aracın kontrolünü yeniden kazanmayı başarsa bile, hem karşı şeritten gelen araçlar hem de kamyon sürücüsü için son derece tehlikeli bir durum yarattığı bir gerçek. Bu tip durumları en aza indirmek için Volvo Kamyon tarafından geliştirilen kombine fren sistemi, kaygan ve yokuş aşağı yollarda treyleri elektronik olarak stabilize ederek aracın dengesinin korunmasını sağlıyor ve kazaların minimize edilmesi hedefliyor. Trafik güvenliği alanında uzmanlaşan Volvo Trucks Kaza Araştırma Ekibi’nin yaptığı araştırmaya göre geçtiğimiz yıl yalnızca İsveç’te yaşanan kamyon kazalarının yaklaşık 60’ının kombine fren sistemiyle önlenebilir olması ise bu hedefi daha anlamlı kılıyor.
 
Volvo Trucks Trafik ve Ürün Güvenliği Direktörü Carl Johan Almqvist, “Her ne kadar azalma eğiliminde olsa da kamyon kazaları, Avrupa’da her yıl yaşanan 30 bin ciddi trafik kazasının yaklaşık yüzde 15’ini oluşturmayı sürdürüyor2. Geliştirdiğimiz etkin kombine fren sistemi, stabilite ve çarpışma uyarı sistemleri sayesinde sürücülerin zorlu sürüş koşullarında riskli durumlardan kaçınmalarına yardımcı oluyoruz. Kombine fren de, trafik güvenliğini arttırma ve kamyonların sebep olduğu kazaları azaltma yönündeki uzun vadeli çalışmalarımızın en önemli parçalarından sadece biri. Kombine fren sistemimizi deneyen sürücüler, sistemi etkileyici buldular. Bu frenler  çekici ve treyler araçlarda kullanılmaya başlandığında, daha da fazla sürücü zorlu yokuşları güvenli ve basit bir biçimde aşma fırsatı bulacaktır” dedi.
 
Kombine fren, dünyada yine ilk kez Volvo Kamyon tarafından kamyonlarda kullanılmaya başlanan elektronik stabilite programı (ESP) ile birlikte çalışıyor. ESP sistemi yüksek hızda verim gösterirken, kombine fren sistemi ise 40 km/s’nin altındaki hızlarda dahi aktif kalarak iki sistem bir arada çalıştığında aracın dengesini ve direksiyon hâkimiyetini arttırıyor.
 
Volvo Kamyon Fren Uzmanı Mats Sabelström, kombine fren sistemini ESP’nin düşük hızlarda çalışan bir versiyonu olarak açıklıyor. Araç, ineceği yokuşun başına yaklaştığında, sürücü sistemi manuel olarak devreye sokuyor. Sürücü ayağını gaz pedalından çektiğinde treylerin frenleri otomatik olarak devreye giriyor ve araç yokuşun sonuna ulaşana dek düzenli aralıklarla fren uyguluyor.
 
Kombine fren sistemi Volvo FH kamyon römorklarda ilk kez 2012 yılında, Volvo FM modelinde ise 2013 yılında kullanılmaya başladı. Sistem, Volvo FH ve Volvo FM yarı römork çekicilerdeyse 2014 yılında kullanılmaya başlanacak.
 
volvo_kamyon_islak1.20131226172618.jpg
 
volvo_kamyon_islak2.jpg
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim