• BIST 9693.46
  • Altın 2509.823
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.7692
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Kayıp denizci Yiğit Küçükbıyık'ın ailesinin “umutlu” bekleyişi sürüyor

Kayıp denizci Yiğit Küçükbıyık'ın ailesinin “umutlu” bekleyişi sürüyor
İtalya'nın Ravenna limanı açıklarında 28 Aralık 2014'te meydana gelen kazada Lady Aziza" isimli gemiyle çarpıştıktan sonra batan Türk kargo gemisi Gökbel’in kaybolan personeli Yiğit Küçükbıyık'tan yaklaşık iki aydır haber yok.

İtalya'nın Ravenna Limanı açıklarında iki kargo gemisinin çarpışması sonucu batan Türk gemisinin kaybolan personeli Yiğit Küçükbıyık'tan yaklaşık iki aydır haber alınamazken aile "umutlu bekleyişini" sürdürüyor.

Sivaslı ilçesinde yaşayan Küçükbıyık'ın ailesi, konuyu takip eden Türk ile İtalyan yetkililerden gelecek haberi bekliyor. Yiğit Küçükbıyık'ın eşi Şengül Küçükbıyık, 54 gündür kayıp olan eşini arama çalışmalarına son verildiğine dikkati çekerken anne ve babası oğullarından, "ölü ya da diri" olduğuna dair haber alamamanın acılarını katladığını belirtiyor. 

Vali aileyi ziyaret etti

Her vesile ile Küçükbıyık'ın ailesini arayıp yaşadıkları acıya ortak olan Uşak Valisi Seddar Yavuz, aileyi evinde ziyaret ederek yapılan çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Türk denizcinin bulunması için ilgili bakanlıkların üst düzey gayret gösterdiğini ifade eden Yavuz, Küçükbıyık'ın hayatta olduğuna inanmak istediklerini kaydetti. 

Ailenin acısını anladıklarını, her zaman yanlarında olduklarını, bütün olumsuzluklara rağmen denizciye bir şekilde ulaşılacağına inandığını ifade eden Yavuz "Kayıp denizcinin bulunması için ilgili bakanlıklar üst düzey gayret gösteriyor, kardeşimizin hayatta olduğuna inanmak istiyoruz" dedi.

 "Çaresizlik içinde bekliyoruz"

Vali Seddar Yavuz'un ziyaretine ve konuya gösterdiği hassasiyetten ötürü teşekkür eden Yiğit Küçükbıyık'ın eşi Şengül Küçükbıyık, olayın üstünden neredeyse iki ay geçtiğini hatırlatarak, İtalyan yetkililerin arama çalışmalarına yeterli özeni göstermediğini düşündüğünü söyledi.

Umutlarının her geçen gün biraz daha azaldığını dile getiren Küçükbıyık, şunları söyledi: "Eşimin evine, yurduna döneceğini umut ediyoruz. Eşime bir şekilde ulaşılmasını istiyorum. Büyüklerimiz elinden geleni yapıyor biliyorum ancak aynı özeni İtalyan yetkililerin gösterdiğini düşünmüyorum. Arama çalışmaları son buldu. Eğer eşim yaşamını yitirdiyse cansız bedeninin getirilmesi ve burada toprağa verilmesini istiyorum."

Baba Şaban Küçükbıyık ise olayın ardından geçen süre zarfında kendisine ve ailesine destek olan herkese teşekkür ederek, "Basın mensupları, eşimiz, dostumuz, devlet yetkilileri sağ olsun. Her gün kapımızı çaldılar halimizi hatırımızı sordular, acımızı paylaştılar. Onların sayesinde metanetimizi koruyoruz. Sayın valimiz bu gün gelerek acımıza ortak oldu. Hepimizin ortak arzusu oğlumun evine dönmesi" dedi.

Anne yüreğinin olayı kabullenemediğini ifa eden anne Gülhanım Küçükbıyık ise gözyaşı içinde, "Çaresizlik içinde bekliyoruz. Sağ ya da ölü oğlumu bana getirsinler başka bir şey istemiyorum" diye konuştu. 

Olay

İtalya'nın Ravenna limanı açıklarında 28 Aralık 2014'te meydana gelen kazada Belize bandıralı "Lady Aziza" isimli gemiyle çarpıştıktan sonra batan Türk yük gemisinde bulunan 11 kişiden beşi kurtulmuştu. İlk günlerde kazada iki kişinin öldüğü açıklanmıştı. Zeynel Üstün ve Bayram Arslan'ın cesetlerine ulaşılmasıyla bu sayı dörde çıktı. Kayıp gemi personelinden Melih Erek ve Yiğit Küçükbıyık'tan ise henüz haber yok. 


www.ulastirma.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim