• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9362
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Kayıp gençler için son umut : Martılar

Kayıp gençler için son umut : Martılar
Marmara Denizi’nde kaybolan 4 genci, av sezonunun açılacağı 1 Eylül’de denize açılacak 3 bin balıkçı teknesi de arayacak...

Kumburgaz’da deniz bisikletiyle açıldıktan sonra kaybolan ve hayatlarından umut kesilen 4 gencin cenazelerinin 11 gündür bulunmaması üzerine Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığı(AFAD) balıkçılardan yardım istedi. Bunun üzerine İstanbul Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği de Marmara Denizi’ndeki tüm balıkçılara bir uyarı yazısı gönderdi. Av sezonunun başlayacağı 1 Eylül’de 3 bin teknenin ava çıkacağını belirten duyuruda şu ifadelere yer verildi:

Balıkçı arkadaşlarımızın dikkatine, dilimiz demeye varmasa da ortak kanaat kalanların da vefat ettiği yönündedir. Bu durumda vefat eden gençlerimiz su üzerine çıkmış; akıntı ve rüzgârla Marmara denizinde dolaşmaktadır. Gerek arama çalışmalarının tamamlanabilmesi gerekse ailelerin acısının hafifletilmesi açısında bu arama çalışmalarına bizlerin de katkı vermesi gerekmektedir. Kuşlar denizde yüzen her türlü nesne üzerinde alçaktan uçar ve etrafında dönerler. Böyle bir durumda hemen kontrol edilmeli, gerekirse yetkililer gelene kadar başında beklemek gerekmektedir. Yine seyir ve avcılık faaliyetleri esnasında deniz yüzeyini sürekli kontrol etmek gereklidir. İyi niyetle yapılan her yanlış ihbar arama faaliyetlerini olumsuz etkiler.”

Denizde Arama Kurtarma Derneği ise İstanbul çevresine gönüllü ekiplerden oluşan 7 istasyonun kurulmasıyla bu tür olayların önüne geçileceğini söyledi.

Toprağa verilecek
Ailelerin acısını hafifletmek için tüm balıkçılar denizin üstünü taramasını istediklerini belirten Birlik Başkanı Mustafa Kartal, “Martı, karabatak ve diğer deniz kuşları yüzen her türlü nesne üzerinde alçaktan uçar ve etrafında döner. Böyle bir durumda mutlaka kontrol edilmesi ve yetkililere haber verilmesi için arkadaşlarımızı uyardık. Arkadaşlarımız denize açıldıklarında buna dikkat edecek” dedi.
Bu arada kardeşi Doğan Demir de kayıplar arasında olduğu için, cenazesinin defin işlemi ailesi tarafından bekletilen Serdar Demir’in naaşı cuma günü memleketi Diyarbakır’da toprağa verilecek.

http://www.ulastirma.com.tr/

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim