• BIST 9710.44
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C

Kayıp yolcu uçağının parçalarına ulaşıldı

Kayıp yolcu uçağının parçalarına ulaşıldı
Fransız yetkililer iki yılı aşkın süre önce Atlas Okyanusu'na düşen Air France yolcu uçağının enkazından parçalar bulduklarını duyurdu.

Kayıp uçağın parçalarına ulaşıldı

Fransız yetkililer iki yılı aşkın süre önce Atlas Okyanusu'na düşen Air France yolcu uçağının enkazından parçalar bulduklarını duyurdu.

Uzmanlar insansız denizaltı araçlarla donatılmış olan özel bir kurtarma gemisinin hafta sonunda uçağın bazı parçalarına ulaştığını açıkladı. Ancak bu parçalar arasında kazanın nedeninin aydınlatılmasını sağlayabilecek olan kara kutular yok. Kaza sonucu uçaktaki 228 kişi hayatını kaybetmişti. Ancak bunlardan sadece 51'inin cesetlerine ulaşılabildi.

1 Haziran 2009'da Rio de Janeiro'dan Paris'e giden uçak, radarlardan kaybolmuş ve düştüğü anlaşılmıştı. Olay sırasında bölgede şiddetli bir fırtına yaşanıyordu.

Aramalar yeniden başlamıştı Fransa, geçen ay uçağın enkazını bulmak amacıyla dördüncü bir arama operasyonu başlattı. Bulunan enkaz parçaları Air France kazasını soruşturan yetkililer, incelemelerinin başlarında uçağın havada değil, denize çarpınca parçalandığına inandıklarını açıklamıştı.

Ayrıca arızalı olduğu sanılan hız göstergesinin kazanın ana nedeni değil, kazaya yol açan faktörlerden biri olduğu düşünülüyor. Okyanusta bulunan enkaz parçalarını inceleyen uzmanlar, uçağın denize büyük bir hızla "karın üstü" iniş yaptığını sanıyor.

Bulunan can yeleklerinin şişirilmemiş olması ise, yolcuların suya iniş yapılacağından haberdar olmadığını gösteriyor. Kazadan sonra sebebin eski model hız göstergeleri olduğu yorumları yapılmıştı.

Air France da tüm Airbus uçaklarındaki hız göstergelerini değiştirme programına hız vermişti. Geçen ay kazanın nedenlerini bulmak için yürütülen soruşturma kapsamında hem Air France hem de uçağın üreticisi Airbus incelemeye alındı.

İki şirket, aleyhlerindeki suçlamaları açıklığa kavuşturabilmek için kayıp parçaların bulunması için yürütülen arama çalışmalarının finansmanını sağlamayı kabul etmişti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim