• BIST 9530.47
  • Altın 2472.853
  • Dolar 32.4753
  • Euro 34.7522
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C

Kaykaylı Teknisyen iş başında

Kaykaylı Teknisyen iş başında
Dünya Kupası Sokak Kızağı şampiyonu Will Stephenson, Hırvatistan'da bir otoyolda seyir halindeki kamyonun altında bir kızak üzerinde uzanıyor. Kocaman aracın tekerlekleri önünde hızla dönerken Will, kızağını dikkatle kamyonun dış tarafına doğru yönetiyor

Her şey mükemmel olmalıydı. Çünkü bu gösteride hiç bir hataya yer yok. YouTube'da yayınlanan bu akrobasi videosu, Volvo Kamyon’un yolda seyir halindeyken aracın önemli parçalarının durumunu uzaktan online olarak takip etmeyi sağlayan yeni servis teknolojisini tanıtmak için hazırlandı. Bu teknoloji ile aracın servis ziyaretleri, gerçekten gerekli olduğu zamanlara göre planlanabiliyor.  Volvo Kamyon Avrupa Servis Yöneticisi Christian Gustavsson “Bu, kızağın üzerinde sanal bir teknisyenin olması gibi” diyor.

Hollywood ekibi

Film, YouTube'da beş milyondan fazla izlenerek  büyük bir viral başarı yakalayan Kamyon Akrobasisi’nin ardından yine aynı ekip tarafından çekildi. Videonun yönetmeni, şu anda sinemalarda gösterimde olan ve başrolünü İsveçli yıldız Alexander Skarsgård'ın oynadığı Disconnect filminin Oskar adayı yönetmeni Henry Alex Rubin.  Akrobasinin sorumluluğu, ünlü dublör koordinatörü Peter Pedrero’nun kontrolü altındaydı. James Bond, Harry Potter ve Karayip Korsanları gibi Hollywood filmlerindeki dublör çekimlerinde tecrübeli olan Peter Pedrero için “Kaykaylı Teknisyen” filmi en zor çekimlerden biriydi. Peter Pedrero bu muhteşem akrobasi çekimleri için; “Son derece zor bir gösteriydi" diyor. Gösteri, aslında yüksek hızda bir kamyonun altında olmanın ne demek olduğunu bilen, sokak kızağı dalında Dünya Kupası yarışçısı Will Stephenson tarafından gerçekleştirildi. Will Stephenson “Önümde görebildiğim tek şey fren lambaları ve lastiklerdi. Tamamıyla Peter’e güvenmek durumundaydım ve onun kulağıma söylediği talimatlara göre ne zaman hareket edeceğimi, ne zaman duracağımı, ne zaman hızlanacağımı ve yavaşlayacağımı belirleyecektim” diyor.

Güvenlik her şeyden önce gelir

Volvo Kamyon için güvenlik her zaman büyük önceliğe sahip ve bu nedenle çekimler Hırvatistan'da trafiğe kapalı bir alanda yapıldı. Peter Pedrero bu konuda; “Akrobasi gösterileri, maceraperestlere göre bir iş değil. Hazırlık ve planlama aşaması başarılı bir sonuç elde etmek için son derece önemli” diyor. Mümkün olan en yüksek güvenlik düzeyine ulaşmak için ekip, kamyon tekerlerinin önünü kaplayarak Will’in tekerlek altına girip bir kaza yaşanmasına engel oldu.

Zorluklarla yüz yüze

Bu gösteride en zor bölümlerden biri Will’in kızak üzerinde ayağa kalktığı sahneydi. Bu hareket, normalde sokak kızağında yapılan hareketlerin biri değil. Will Stephenson  “Benim için bu hareket normalde yaptığım bir şey değildi. Dolayısıyla bu hareketi iki hafta içinde öğrenmek zorundaydım” diyor. Diğer bir kritik an ise Will’in sıyrılarak yan tarafa geçmek zorunda olduğu kısımdı. Bu kısım, Will’in becerilerinin sınırlarını zorladı. Ayrıca yol yüzeyi de çok önemliydi. Ekip, en küçük bir taş ve mıcır için bile asfaltı sürekli kontrol etmek zorundaydı. Peter Pedrero “Will’in kamyonun altında kontrolünü kaybetmesine ve düşmesine neden olabilecek her şeyi ortadan kaldırmak zorundaydık” diyor. 

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnlie.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim