• BIST 9530.47
  • Altın 2476.334
  • Dolar 32.4505
  • Euro 34.7108
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Kayseri-Ankara uçak seferleri başladı

Kayseri-Ankara uçak seferleri başladı
Anadolujet ve Borajet işbirliğiyle düzenlenen Kayseri-Ankara uçak seferleri başladı.

Kayseri-Ankara uçak seferleri başladı

Anadolujet ve Borajet işbirliğiyle düzenlenen Kayseri-Ankara uçak seferleri başladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, uçuşların tanıtımı için düzenlenen toplantıda yaptığı açıklamada, her yönüyle gelişen Kayseri'de bir ilke daha tanık olmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, ticari ilişkileri her geçen gün artan Kayseri'nin havayolu ile diğer illere bağlanmasının büyük önem taşıdığını bildirdi.

2002-2003 yıllarında Kayseri'ye günde 2 uçak inerken, yolcu olmadığı için havaalanı pistinin genişletilmesinin tartışıldığını hatırlatan Yıldız, bugün yolcu sayısının 5 katına çıktığını kaydetti.

Türkiye'deki bir çok havaalanının kendilerinden önce atıl beklediğini ifade eden Yıldız, ''Gidilemeyen yer uzaktır. Gittiğimiz her yer bize yakın olacak. Havaalanlarını fonksiyonel hale getirdik. Yolcu olmadığı için atıl bekleyen havaalanları vardı. 2002 yılında 36 havaalanının 25'i aktif durumdayken, şimdi 46 havaalanımızın hepsi aktif durumda'' diye konuştu.

Anadolujet Bölgesel Uçuş Başkanı Sami Aslan da, ülkelerin gelişmişliklerinin ulaşım sektöründeki gelişmelerle paralel olduğunu vurgulayarak, Türkiye'de havacılık sektörünün son yıllarda büyük gelişme gösterdiğini anlattı.

Anadolujet olarak 3 yıl önce 5 uçakla başladıkları hizmetlerini bugün Borajet işbirliğiyle 27 uçakla sürdürdüklerini belirten Alan, uçuş maliyetlerini düşürerek, Anadolu'daki illeri birbirine havayolu ile bağlamak için çalıştıklarını ifade etti.

Ankara merkezli 28 ile uçuş düzenlediklerini bildiren Alan, ''Anadolu illerinin ihtiyacı sadece İstanbul ile sınırlı değil. 28 ile olan seferimizi 2 yılda 50'ye çıkarmayı hedefliyoruz. Bu sayede Kayseri'den uçağa binen kişi Ankara'dan istediği ile ulaşabilecek'' dedi.

Borajet Genel Müdürü Kadir Peker de, Kayseri-Ankara arasında uçacak ATR tipi uçakların 66 yolcu kapasiteli olduğunu, özellikle kısa mesafedeki ve yüksek irtifadaki havaalanlarına iniş yapabilmek için tasarlandığını söyledi.

Anadolujet-Borajet işbirliğiyle düzenlenen Kayseri-Ankara seferleri 2 Haziran'da başladı. 66 yolcu kapasiteli pervaneli uçaklarla gerçekleştirilen uçuşlar, her gün düzenleniyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim