• BIST 9079.97
  • Altın 2323.963
  • Dolar 32.3643
  • Euro 34.9402
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Kayseri Ulaşım A.Ş. İzmir Banliyö Hattının bakımını üstlendi

Kayseri Ulaşım A.Ş. İzmir Banliyö Hattının bakımını üstlendi
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. ulusal çaptaki projelerine bir yenisini daha ekledi. Kayseri Ulaşım A.Ş. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD’nin kuruluşu olan İZBAN A.Ş’ye ait banliyö hattının bakım, onarım, ölçüm ve test hizmetlerini üstlendi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olan Kayseri Ulaşım A.Ş. İzmir Banliyö Sistemi (İZBAN) hattının elektrifikasyon işleri bakımı için Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ile yaptığı görüşmelerini tamamladı. Ulaşım A.Ş.’nin elektrifikasyon işlerini üstlendiği İZBAN, TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklığı ile kuruldu. TCDD ile imzalanan protokol çerçevesinde Aliağa-Torbalı arasındaki 110 kilometrelik hatta günde 300 bin yolcuya hizmet veren İZBAN hattının elektrifikasyon bakım işleri kapsamında; çift hat katener sistemleri, beslenme hattı, Cuma Ovası, çiğli ve Torbalı depo yollarına ait basit katener sistemleri ile Menemen, Çiğli, Hilal ve sağlık trafo merkezleri bakım, onarım, ölçüm ve test çalışmalarını Ulaşım A.Ş. yapacak.

TCDD 3. Bölge Müdürlüğü ile imzalanan bakım protokolü sonrasında açıklama yapan Kayseri Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu, IZBAN projesinin Kamu-Kamu ortaklığıyla ülkemizde gerçekleştirilen ön önemli ulaşım projelerinden biri olduğunu ve şimdiye kadar başarı ile yürütüldüğünü söyledi. Hattın Torbalı’ya uzatılması ile birlikte günde 300 bin kişiye hizmet verildiğini ifade eden Gündoğdu, böyle önemli bir projenin parçası olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Bu işi için yeterli donanıma sahip olduklarını dile getiren Gündoğdu, İzmir halkına hizmet edecek olmanın kendilerini heyecanlandırdığını kaydetti.

“BAŞKAN ÇELİK: HER BELEDİYEYE HİZMET VERMEYE HAZIRIZ”

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Ulaşım A.Ş’nin ulusal bazda projelere girmesinin Kayseri için çok önemli olduğunu belirtti. Ulaşım A.Ş.’nin farklı şehirlerde projelere imza attığını vurgulayan Başkan Çelik, “Ulaşım A.Ş., raylı sistem işletmesi, projelendirmesi ve yapımı, kent içi bisiklet paylaşım sistemi, trafik elektronik denetleme sistemleri ve akıllı ulaşım sistemleri konularında yeterli bilgi birikimi ve donanıma sahiptir. Tüm bu konularda farklı şehirlerde projeler üstlenmiş, AR-GE çalışmaları yapmış ve ürünler geliştirmiştir” dedi. Türkiye’de ilk kent içi bisiklet paylaşım sistemini Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin hizmete açtığını da hatırlatan Başkan Mustafa Çelik, ilk olmanın verdiği avantajı kullanarak kendi sistemlerini %100 yerli mühendislik ile geliştirdiklerini dile getirerek bu konularda istekli olan belediyelere hizmet verebileceklerini kaydetti.

“ULAŞIM A.Ş. ULUSAL ŞİRKET”

Kayseri Ulaşım A.Ş., Kayseri Raylı Sistem işletmesinin dışında birçok ulusal projede danışmanlık ve teknik destek hizmeti veriyor. Kent içi ulaşım sistemlerinde adından ulusal bazda söz ettiren Ulaşım A.Ş.; Samsun Hafif Raylı Sistem işletmesine işletme ve bakım desteği ile danışmanlık hizmeti, Kadıköy- Kartal Metrosu’nun devreye alınma sürecinde süpervizörlük hizmeti, Malatya Büyükşehir Belediyesi Trambüs Hattı projelerinin teknik ve idari şartnamelerinin hazırlanarak ihaleye hazır edilmesi, Kayseri Hafif Raylı Sistemi 2. ve 3. aşama müşavirlik hizmetleri ile Muğla Büyükşehir Belediyesi bisiklet paylaşım sistemini başarıyla gerçekleştirdi. Ulaşım A.Ş. üstlendiği tüm bu projelerle adeta ulusal bir şirket haline geldi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim