• BIST 9479.97
  • Altın 2495.131
  • Dolar 32.5981
  • Euro 34.7923
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Kayseri’den Kıbrıs’a direkt uçuşlar başlıyor

Kayseri’den Kıbrıs’a direkt uçuşlar başlıyor
Akgünler Turizm ile Kayseri’den Kıbrıs’a direkt uçuşlar başlıyor. Haftada üç gün, karşılıklı ve direkt uçuşlarla Kayseri ve Kıbrıs'ta turizm canlanacak.

1976 yılından bu yana hizmet veren Kıbrıs’ın en büyük seyahat acentesi Akgünler, Kayseri’de turizm adına önemli bir adım atarak Erkilet Havalimanı’ndan Kıbrıs’a direkt uçuşlara başlıyor. Borajet ile haftada üç gün karşılıklı olarak düzenlenen direkt seferlerle Kayseri ve Kıbrıs’ta turizmin hareketlenmesi bekleniyor.

Tarihi ve kültürel zenginlikleri ile güçlü turizm potansiyeline sahip olan Kayseri’de, Akgünler Turizm ve Borajet organizasyonu ile doğrudan Kıbrıs seferleri 11 Temmuz'da başlıyor. Kayseri ve Kıbrıs arasını 50 dakikaya indiren seferlerle birlikte her iki bölgede turizmin canlanması bekleniyor. Yenilenen filosu ve deneyimli kadrosu ile Borajet güvencesi altında gerçekleştirilecek olan doğrudan ve karşılıklı seferler pazartesi, cuma ve pazar günleri gerçekleşecek.

Kayseri Hilton Otel’de gerçekleşen tanıtım kokteylinde konuşan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, “Turizm denince ilk akla gelen unsurlardan birisi kolay ulaşımdır. Bu açıdan Kayseri ve Kıbrıs arasında direkt uçak seferlerinin başlaması her iki taraf için de çok önemli... Bir yerde ne kadar turizm yatırımı yapılırsa yapılsın, ne kadar tarihi ve kültürel değerlere sahip olunursa olunsun kolay ulaşım yok ise bu değerlerin büyümesi, gelişmesi çok zor olacaktır” dedi.

Orhan Düzgün, Kayseri-Kıbrıs arası gerçekleşen direkt seferlerin aynı zamanda farklı bir ticareti de beraberinde getireceğini ifade etti.

Düzgün şunları söyledi:

“Eğitim açısından da büyük bir değer arz eden bu yatırımın gerek Kıbrıs gerekse Kayseri’de bulunan üniversitelere karşılıklı fayda sağlayacaktır. Ayrıca Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan yabancı vatandaşların Kayseri’nin doğal ve tarihi güzelliklerine sağlanan bu direkt uçuşlar ile ilgi göstereceğini düşünüyorum. Kıbrıs yaz tatili için bir çekim merkezi olurken Kayseri’de kayak ve kış turizminin çekim merkezi olacaktır.”

Çağıner: "Amacımız, her iki tarafta da bağı güçlendirerek ortak bir sinerji yaratmak"

Kayseri'nin; yenilenen Erciyes kayak merkezi ve Ürgüp, Kapadokya, Göreme gibi kültürel zenginlikleri olan bölgelere yakınlığı sebebiyle önemli lokasyonlardan biri olduğunu belirten Akgünler Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dimağ Çağıner, Kayseri Havalimanı’ndan bir turizm destinasyonuna ilk kez doğrudan uçuş gerçekleştiriyor olmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.
Dimağ Çağıner, şöyle konuştu:

“Bugüne kadar üretim üssü ve markalar şehri Kayseri’den Kıbrıs’a direk bir uçuş olmaması gecikmiş bir süreç. Özellikle son dönemde kayak turizmini canlandırmak ve dünyanın sayılı kayak merkezleri haline getirmek amacı ile Erciyes Kayak Merkezi’ne yapılan yatırımlar, burada turizmin canlanacağının sinyallerini vermektedir. Böyle ciddi yatırımlar, ulaşımın da ona göre planlanmasını gerektirir. Bu sebeple bu yeni uçuşların Kayseri için ciddi anlam taşıdığı düşüncesindeyim. Aynı zamanda bu yeni adımımız, buradaki iş adamlarına Kıbrıs'taki yatırımları gözlemleyerek, turizmin hızla büyüdüğü Kıbrıs’a yatırım yapma fırsatı da sunacak. Biz burada ortaya pozitif bir niyet ile tüm riskleri üstlenerek taşın altına elimizi koyduk ve gerekli adımları attık. Bundan sonra karşılıklı işbirlikleri ortak bir başarı yakalamak hedefindeyiz. Asıl amacımız yalnızca ticari bir beklenti ile bu sürece dahil olmak değil, karşılıklı bağları güçlendirerek ortak bir sinerji yaratmak... Eğitim, iş, kültür gibi birçok alanda karşılıklı yatırımları geliştirerek ciddi bir entegrasyon oluşturmak ve her iki tarafında gerek turizm gerek ekonomi açısından gelişimine katkıda bulunmak istiyoruz.”

Kayseri turizm yatırımlarının bir değer bulması için Kıbrıs’ta da gerekli tanıtım faaliyetlerinin yapılması gerektiğini anlatan Çağıner, “Borajet ile birlikte Kayseri, Bursa ve Trabzon'da bu ortak sinerjiyi yaratmak için kolları sıvadık. Bu bizim için daha ilk adım, destekler ve alacağımız yansımalarla birlikte tüm Anadolu'yu Kıbrıs'a bağlama arzusundayız” diye konuştu.

Çağıner, konuşmasına şöyle devam etti:

“Yılların tecrübesi ve birikimi ile Akgünler olarak turizm açısından önemli işlere imza atmaya devam ediyoruz. Kıbrıs’ı ziyaret eden turistlerin % 35’ine tur operatörü partnerlerimiz ile birlikte biz hizmet veriyoruz… Bölgenin en etkin tur operatörü olarak dört mevsim adada deniz, kum, güneş tatiline olanak sağlamamızın yanı sıra, şimdi yeni açılan hatlarla birlikte Kayseri'de de turizmi hareketlendireceğimize inanıyoruz. Borajet güvencesi ve Akgünler profesyonelliği ile karşılıklı ve doğrudan uçuşlarla Kayseri'de kış, Kıbrıs'ta ise yaz turizminde karşılıklı bir canlanma bekliyoruz.”

Lansmanda bu yatırımın en büyük paydaşlarından biri olarak konuşan Borajet Ticaret Başkanı Onur Akgül, şu bilgileri sundu:
“Türkiye’de sivil havacılık her gecen yıl büyümektedir, 2013 yılında %16,4 lük büyüme ile çift haneli büyüyen nadir sektörlerden biri olmuştur. 167 bin personel ile istihdama ciddi katkısı bulunan sivil havacılık sektörünün büyümesindeki en büyük etkenlerden biri havayolu şirketlerinin işbirliği içinde olduğu yolcu ile havayolları arasındaki bağlantıyı kuran iş ortakları olmuştur. Dolayısı ile bir bütün halinde düşünülmesi gereken bir hizmet sektörüdür. Borajet Havayolları da sektör büyüme rakamlarının üzerinde bir büyüme ile ilk çeyrekte hedeflerini gerçekleştirmiştir. Yeni filomuza katılacak Embraer 190 jetleri ile bu yıl yüzde 100 büyümeyi hedefliyoruz.”

Akgünler Turizm'den Kayseri'de bir ilk

Kıbrıs'ta turizm alanında hizmet çözümleri üretmek amacıyla 1976 yılında kurulan ve bölgenin en tecrübeli seyahat acentesi konumuna gelen Akgünler Turizm, 38 yıllık tecrübesi ve deneyimi ile Kıbrıs'ta konaklama paketleri, havaalanı transferleri, kongre, toplantı ve seminer organizasyonları, turistik merkezlerde çevre gezileri, araç kiralama, uçak ve gemi bileti konularında tam hizmet sunuyor.

Tüm Türkiye’den yılda 130 bin turisti Kıbrıs'a taşıyan Akgünler Turizm, Kayseri'de de bir ilki gerçekleştirerek ilk kez bölgeden adaya ziyaretçi taşıyacak. Borajet, THY, Anadolu Jet, Atlas Jet, Onur Air ve Pegasus başta olmak üzere tüm havayollarında rezervasyon ve bilet kesme yetkisi bulunan Akgünler; 1976’dan bu yana edindiği tecrübe ve deneyimlerle, yeniliklerin takipçisi olmayı sürdürerek ülke turizmine ve ekonomisine sağladığı katkının haklı gururunu taşımaya devam ediyor.

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mehmet Hiçyılmaz ise toplantıda turizmin istihdam ve döviz geliri anlamında büyük ekonomik getiri sağladığını, özellikle Erciyes Master Projesi’nin turizm potansiyeli göz önüne alındığında bu iki unsurun çok önemli olduğunu ve bu uçuşların istihdam ve döviz potansiyelini artıracağını ifade etti.

Yılın her döneminde ekonomik ve kaliteli tatil

Direkt ve karşılıklı uçuşların yanı sıra, Kıbrıs’ın en etkin turizm acentesi Akgünler tarafından düzenlenen Kayseri & Kıbrıs paket turları, balayı programları, toplantı ve kongrelere özel paketler, indirim ve kampanyalar ile turizm faaliyetleri yılın her döneminde devam edecek.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim