• BIST 9548.09
  • Altın 2499.945
  • Dolar 32.4881
  • Euro 34.5791
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 22 °C

Kayseri'ye Havacılık Eğitim Merkezi açılacak

Kayseri'ye Havacılık Eğitim Merkezi açılacak
Erhan Eğilmez, 'THK Kayseri Şubesi olarak ilimize bir Havacılık Eğitim Merkezi kazandırmak ve Kayserimizi de Türkiye'nin havacılık merkezi haline getirmek için ilgili tüm kuruluşların destek ve'...

 

Türk Hava Kurumu (THK) Kayseri Şube Başkanı Erhan Eğilmez, "THK Kayseri Şubesi olarak ilimize bir Havacılık Eğitim Merkezi kazandırmak ve Kayserimizi de Türkiye'nin havacılık merkezi haline getirmek için ilgili tüm kuruluşların destek ve katkılarını bekliyoruz" dedi.
 
Eğilmez, Türk Hava Kurumu'nun 2013 yılı eğitim faaliyetleri ile ilgili bilgiler verdi. 1925 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından havacılığın gelişmesi amacıyla kurulan ve bu yıl 88'inci kuruluş yıl dönümünü kutlayan THK'nın, her yıl olduğu gibi bu yıl da yine yüzlerce gence havacılığı, hava sporlarını tanıtıp sevdirmek amacıyla 7 branşta ücretsiz kurslar düzenlediğini bildirdi. Bu kursların, model uçak, radyo kontrollü model uçak, rehber öğretmen, planör, paraşüt, yelken kanat ve yamaç paraşütü olduğunu kaydeden Eğilmez, "THK tarafından ücretsiz olarak düzenlenen bu kurslar, Mart-Aralık 2013 tarihleri arasında açılacak. Bu kurslar, 16 yaş ve üzeri olan, istenen sağlık raporunu alan tüm gençlerimize ücretsiz olarak verilmektedir. Ayrıca ücret karşılığı profesyone olarak yamaç paraşüt, serbest paraşüt atlayışı, motorlu planör ve balon kursları da verilmektedir" dedi.
 
Kursların THK Eskişehir- İnönü, Erzincan, Sinop, Antalya-Karain Eğitim Merkezlerinde ve değişik bölgelerde açılan bölgesel kurslar aracılığıyla gerçekleştiğini bildiren Eğilmez, "İlimizde de şu an 60 ilköğretim okulunda model uçak kursu devam etmekte olup, Mart ayı içerisinde Erciyes Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksek Okulu'nda Radyo Kontrollü Uçak (R/C) kursu da açılacak" diye konuştu.
 
Eğilmez, 2013 yılında yamaç paraşütü, radyo kontrollü uçak ve yelken kanat branşlarında Türkiye çapında yarışmaların THK tarafından Kayseri'de düzenleneceğini, bu yarışmalarda Kayseri'de bulunan havacılık kulüplerinden derece beklediklerini bildirdi.
 
Eğilmez, THK Kayseri Şubesi olarak Kayseri'ye de bir Havacılık Eğitim Merkezi kazandırmak istediklerini de ifade ederek, "THK Kayseri Şubesi olarak ilimize de bir Havacılık Eğitim Merkezi kazandırmak ve Kayserimizi de Türkiye'nin havacılık merkezi haline getirmek için ilgili tüm kuruluşların destek ve katkılarını beikliyoruz" dedi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim