• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Kaza davasında karar açıklandı

Kaza davasında karar açıklandı
Yolcusunu yere düşürdüğü iddiası ile tutuklanıp yargılanmakta olan yamaç paraşütü pilotu Murat Yeşilbacar'a 4 yıl 2 ay hapis cezası kararı çıktı.

Kaza davasında karar açıklandı

Yolcusunu yere düşürdüğü iddiası ile tutuklanıp yargılanmakta olan yamaç paraşütü pilotu Murat Yeşilbacar'a 4 yıl 2 ay hapis cezası kararı çıktı.

Fethiye Ölüdeniz beldesi Babadağ'da 1 Eylül 2011 tarihinde yamaç paraşütü ile uçurduğu müşterisi Caner Güler'i havalandıktan sonra yere düşürdüğü iddiası ile tutuklanıp Fethiye 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmakta olan yamaç paraşütü pilotu Murat Yeşilbacar'a 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi. 

Fethiye 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde tutuklu olarak yargılanan Pilot Murat Yeşilbacar için karar duruşması yapıldı. Karar duruşmasına maktul Caner Güler'in eşi Miray Beğendi Güler, maktulün babası Celal Güler, annesi Sadiye Güler ve kız kardeşi Neşe Güler de katılıp izlediler. 

Maktül Caner Güler'in eşi Miray Beğendi Güler'in avukatı Gürdeniz Meriç, "Bilirkişiden gelen son raporda da belirtildiği gibi olaydan sonra kaza sırasında kullanılan Harnes'den başka bir Harnes'in görevlilere teslim edilerek delillerin karartılmaya çalışıldığı da sabittir. Biz olayın olası kast ile işlendiğini düşünüyoruz. Bu kabul görmezse, bilinçli taksir hükümlerinin uygulanarak sabit olan suçtan sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi. 
 
Sanık müdafi Avukat Taner Aktop, "Amacımız davayı uzatmak değildir. Rapor düzenleyen THK Temsilcisi ve talimat yoluyla rapor düzenleyen kurulun yine THK'nin okulunda görevli olmaları nedeniyle yaşanan olaydan dolayı THK görevlilerinin de denetim yönüyle ihmallerinin olabilme ihtimali gözetildiğinde Rapora kuşku ile bakılması gerekir" dedi. 
 
Sanık Murat Yeşilbacar ise kazadan sonra büyük şok yaşadığını, iniş yaptıktan sonra Jandarmaya gittiğini kaza sırasında kullandığı kendisinin ve yolcunun oturduğu Harnes ile Paraşütü Jandarmaya kendisinin teslim etmediğini, Jandarmaya geldikten sonra Jandarmanın talebi üzerine bu eşyaların Jandarmaya teslim edilmiş olduğunu Karakolda kendisine pek çok evrak imzalatıldığını, yaşadığı şoktan dolayı bu evrakları okumadan imzaladığını, bu evrakların arasında Harnes ve paraşüt ile ilgili muhafaza altına alma tutanağının olup olmadığını bilemediğini, kesinlikle delil karartma gibi niyetinin olmadığını belirtti. 
 
Fethiye 3. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Sanık Murat Yeşilbacar'ın taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak suçundan 5 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına, bilinçli taksirin koşulları oluşmadığından sanığın Mahkemeye karşı saygılı tutumu nedeniyle cezayı 4 yıl 2 ay hapis cezasına indirdi. 
 
49690.jpg
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim