• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Kaza yapan deniz otobüsü bakıma alındı

Kaza yapan deniz otobüsü bakıma alındı
İstanbul Boğazı'nda dün Kız Kulesi açıklarında yük gemisiyle çarpışan İDO'ya ait deniz otobüsünde yapılan incelemeler tamamlandı. Deniz otobüsü Tuzla'da bakıma alındı.

İstanbul Boğazı'nda dün Kız Kulesi açıklarında yük gemisiyle çarpışanİDO'ya ait deniz otobüsünde yapılan incelemeler tamamlandı. İstanbul Boğazı'nda dün Kız Kulesi açıklarında yük gemisiyle çarpışanİDO'ya ait deniz otobüsünde yapılan incelemeler tamamlandı. Deniz otobüsü Tuzla'da bakıma alındı.

Dün akşam saatlerinde  meydana gelen kazanın ardından Yeditepe isimli deniz otobüsü Kabataş İskelesi'ne çekildi. Deniz otobüsünün hasar gören kısmı polis tarafından güvenlik bandı ile çevrelendi. Sabah saatlerinde yapılan incelemelerin tamamlanmasının ardından deniz otobüsü Kabataş İskelesi'nden ayrıldı. Deniz otobüsünün Tuzla'da bakıma alındığı öğrenildi.

Gemi arkadan çarptı

Kaza dün saat 19:10 sıralarında İstanbul Boğazı Kız Kulesi açıklarında meydana gelmişti. Bostancı-Kabataş seferini yapan ve içinde 33 yolcusu bulunan Yeditepe 1 isimli deniz otobüsüne yük gemisi arkadan çarptı. Kazada 9 kişi yaralandı, mucize eseri can kaybı olmadı. Mucize çünkü, deniz otobüsünde çok az yolcu vardı. Bu yüzden yaşanan panikte yolcular kapılara yöneldi ama az kişi olduğu için izdiham olmadı. Bir başka mucize ise ağır yaralının olmamasıydı. Çünkü az sayıda yolcu olduğu için herkes tek tek deniz otobüsünün çeşitli yerlerinde oturuyordu. Bu nedenle hafif yaralanmalar oldu.

Kazada 1'i İDO personeli toplam 5 kişi yaralandı. Deniz otobüsü kendi imkanıyla Kabataş İskelesi'ne geldi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralılara ilk müdahalesi olay yerine gelen ambulanslarda yapıldı. Yaralılardan Erdem Mercan, Havva Ebru Geçer, Aslıhan Turanlı Şişli Eğtim ve Araştırma Hastanesi ile Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne Hüseyin Küçükkaraca ile Yaşar Akdoğan, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.Yaralıların tedavisi hastanelerde devam ediyor. Kaza sonrası Kabataş İskelesi'ne gelen deniz otobüsündeki incelemeler devam ediyor.

YOLCULAR OTOBÜSLE GÖNDERİLDİ

Öte yandan kaza nedeniyle 21.45 Kabataş-Mudanya deniz seferi iptal edildiği için Kabataş Terminali’nde bekleyen yolcular Bayrampaşa Otogarı’na götürülerek Bursa’ya otobüslerle gönderildi.

KAZAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Kaza sonrası olay yerine gelen Deniz Otobüsleri Operasyon biriminde görevli Kaptan Sercan Karabıyık açıklama yaptı. Karabıyık, "Saat 19.00 itibariyle Bostancı'dan kalkan Yeditepe-1 adlı gemimiz, Kabataş istikametine ilerlerken Kız Kulesi önlerinde ticari gemiyle temasta bulunmuştur. Geminin sancak arkasındaki temastan sonra şu anda herhangi bir sıkıntı yok. Kendi imkanlarıyla kıyıya yanaşan gemide su alma durumu da yok. Gerekli incelemeler şu anda devam etmekte. Seyir incelemesi yapılacak. İncelemeden sonra bunun bilgisi sizinle paylaşılır. Kuru yük gemisi demir bölgesine çekilmiş olup. Liman Başkanlığı tarafından inceleniyor" diye konuştu.

www.UlasimOnlime.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim