• BIST 9716.25
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

KBÜ, Monoray sistemi ile trafiği çözüyor

KBÜ, Monoray sistemi ile trafiği çözüyor
Karabük’ün trafik çilesine çare olmaya aday Monoray sisteminin ilk adımı KBÜ’den gelecek iddiası heyecan yarattı.

Düzce’de kurulan ve tamamı yerli malzemeler kullanılarak üretilen “ Yerli Monorail Sistem” yolcu taşıma sistemi KBÜ kampüs içinde uygulamaya  alınacağı iddia edildi.

Özellikle Karabük coğrafyası gibi trafik konusunda sıkıntılı bölgelerde hava monoray sistemi ile kurulacak taşımacılık , sorunların giderilebileceğinin altını çizen uzmanlar, “yeni yol yapılamayabilir, coğrafik yada diğer fiziki nedenlerden bir takım engeller ile karşılanabilinir, işte bu tür durumlarda hava monoray sistem taşımacılığı öne çıkmaktadır” diyorlar.

Karabük Üniversitesinin içinde kurulabilecek Monoray sistemli hava taşımacılığı ile kampüs içinde ki trafiği ve kesmekeşin azaltılabileceğine dikkat çeken aynı kaynaklar bu Karabük için farklı bir proje olur her şeyin ötesinde alıcı,çarpıcı proje olur bu anlamda Karabük’ün de ufku açılır, Yürüyen merdivenlerden sonra hava monoray taşımacılığı sanayi kentine farklı anlamlar yükler şeklinde yorumlarda yapıyorlar.

Hat üzerinde her biri 5 vagondan, 28 dizin çalıştığına dikkat çeken sistem yetkilileri ise “ her bir araçta toplam 50 kişi seyahat edebiliyor, 5 vagon bağlı olan bir dizi 50 metre uzunluğunda. Sistem her türlü hava koşuluna uygun olup sürücüye gereksinim duymadan yolcu taşıma işlemini günün 24 saatinde gerçekleştirebiliyor..Monoray hattının tamamı çift hat olarak kuruluyor ve Monoray hattı zeminden yukarıya kurulduğunda, hat üzerinde bulunan karayolu ve yolcular etkilenmez.. Sistem 8-9 şiddetinde depremlere dayanıklı . Araçları taşıyacak kiriş ve kolonlar korumalı olarak tasarlanıp, güvenlik üst düzeyde olur.. Saatte 8 bin kişi, günde ise 70 bin kişinin taşınması söz konusudur” şeklinde bilgiler verdiler.

Konuyla ilgili olarak KBÜ Rektörü Prof.Dr Refik Polat’ın önümüzde ki günler kapsamlı bir basın açıklaması yaparak bilgilendirme yapacağı öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim