• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

Keçiören metrosu bitecek, Kızılay başlayacak

Keçiören metrosu bitecek, Kızılay başlayacak
Ulaştırma Bakan Yardımcısı Yahya Baş, “Önce AKM sonra Kızılay” açıklaması yaptı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu’ndan Keçiören metrosunun Kızılay’a kadar uzatılması kararı çıktı. SABAH Ankara’ya konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yardımcısı Yahya Baş, “Keçiören Metrosu’nun AKM’ye kadar olan bölümü hizmete sokulduktan sonra Kızılay’a uzatma çalışmaları başlayacak” dedi. Yapımı yılan hikâyesine dönen Ayaş Tüneli ilgile de konuşan Baş, “Ayaş Tüneli hattından giden hızlı tren bizim 2023 hedeflerimiz doğrultusunda olan bir projedir” dedi.

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

İlk olarak Sabah Ankara’nın gündeme getirdiği Keçiören metrosunun AKM ve Gar üzerinden Kızılay’a bağlanması projesi Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu tarafından onaylandı. Bakanlar Kurulu’nda onaylanan AKM-Gar-Kızılay metro hattı projesi ile ilgili karar ayrıca 18 Şubat 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi’ne ait AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı projesini üstlenecek.

BİRİ BİTECEK DİĞERİ BAŞLAYACAK

Bakanlar Kurulu’nda onaylanan proje ile ilgili SABAH Ankara’ya konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yardımcısı Yahya Baş, “Şu anda AKM-Gar- Kızılay metrosu ile ilgili Bakanlar Kurulu’ndan izni çıktı. Mevcut Keçiören Metrosu ile Batıkent arasında bağlantı entegrasyonu çalışması var. Biz orayı yapmaya çalışıyoruz. Burayı tamamladıktan sonra mevcut hattı hizmete sokmak istiyoruz. Gar- Kızılay hattı ayrı bir projedir. Keçiören Metrosu’nun AKM’ye kadar olan bölüme kadar bitirip hizmete sokmak istiyoruz. Zaten AKM’den Gar’a yaya yolcu aktarma bölümü var. Bakanlar Kurulu’ndan izni çıkan bölüm ise mevcut Keçiören Metro hattının tamamlanmasının ardından ihale edilerek yapımına başlanılacak” dedi.

AYAŞ İHALE SÜRECİNDE

Yapımı yıllardır yılan hikâyesine dönen Ayaş Tüneli ile ilgilide bilgi veren Baş, ” Ayaş Tüneli çok eski bir projedir. Ayaş Tüneli hattından İstanbul’a giden hızlı tren, bizim 2023 hedeflerimiz doğrultusunda olan bir projedir. Yatırım planlarımızda olan bir bölge burası. Ancak ne zaman başlar bilemiyorum. Şu anda ihale aşamasında” şeklinde konuştu.

BİRLEŞTİRME PROJESİ

Bakanlar Kurulu’nda onaylanan AKM-Gar- Kızılay metro hattı tümüyle yer altında metro standartları ile projelendirildiğini ifade eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, “Proje 3 kilometre ve 3 istasyondan oluşmaktadır. Bu proje, Bakanlığımızca yürütülmekte olan Keçiören – Atatürk Kültür Merkezi Metro hattının AKM İstasyonundan sonra Gar üzerinden Kızılay’a uzatılma projesidir. Proje, Gar istasyonunda YHT ile, Adliye istasyonunda ise belediyece planlan raylı sistem, teleferik ve otobüs ana aktarma istasyonu ile, Kızılay istasyonunda ise Çayyolu ve Batıkent metro istasyonları ile entegrasyon sağlayacaktır” diye konuştu.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim