• BIST 9645.02
  • Altın 2416.563
  • Dolar 32.5805
  • Euro 34.8213
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Keçiörenlilere metro müjdesi

Keçiörenlilere metro müjdesi
Keçiören metrosunu gezen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, mart ayında deneme seferlerine geçip 2016'nın üçüncü çeyreğinde ise açılışını yapmayı planladıklarını ifade etti

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 12 yıldır yapımı devam eden Keçiören metrosu inşaatında incelemelerde bulunup yetkililerden bilgi aldı. Atatürk Kültür Merkezi Keçiören metro istasyonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Yıldırım, oransal olarak metronun yüzde 99'unun tamamlandığını, kalan kısmının ise "ufak tefek tamir ve eksik işlerin tamamlanması" olduğunu kaydetti. 

"ARTIK GÜNDEMİNİZDE OLMASIN" 

Keçiören metrosunun 2016 yılı içerisinde hizmete alınması kararını verdiklerini ifade eden Bakan Yıldırım, "Bugün, bu pazar günü Ankaralılara şunun taahhüdünü veriyorum: Artık Keçiören metrosu bundan böyle sizin gündeminizde olmasın. Ekibimizle beraber hummalı bir çalışma içerisine girmiş bulunuyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun. Zaman zaman ilerlemeleri sizle birlikte takip edeceğiz. Yine Ankaralı hemşehrilerimize projenin gidişatı hakkında bilgi vermeye devam edeceğiz. Öyle zannediyorum ki önümüzdeki mart ayının sonuna doğru deneme sürüşlerini başlatmış oluruz" dedi. 

"FATİH KÖPRÜSÜ'NÜ BİLİYORUZ" 

Hattın aslında daha geç bir zamanda açılacağını dile getiren Yıldırım, şöyle konuştu: "Yüklenici firmalarla bakanlığımız Alt Yatırımlar Genel Müdürlüğü ile beraber müşavir firmamızla durumu değerlendirdik. Keçiören Belediye Başkanımızın da bu hatla ilgili hassasiyetini biliyoruz. Ankaralıların, Keçiörenlilerin ne kadar ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Özellikle geldiğimiz Fatih Köprüsü'nde sabah ve akşam saatlerinde yaşanan yoğun trafiğin aşılması, bir an önce metronun hizmete girmesi ve şehir içi karayolu trafiğinin rahatlaması, Ankaralıların en büyük beklentisi. Bütün bunların farkındayız." 

'KEÇİÖREN METROSU ÜÇÜNCÜ KÖPRÜDEN DAHA DA ÖNEMLİ'

Bakan Yıldırım, İstanbul'un tünel projesi ile 3. havalimanı ve 3. köprüye ilişkin soruya şöyle yanıt verdi: "Arkadaşlar, çok proje var. Dolayısıyla ben bugün Keçiören metrosunu hepsinden daha önemli görüyorum. Onlarla ilgili ayrı değerlendirmeler yapacağız. Ayaküstü o büyük projeler için burada bir şey söylemek çok fazla bir anlam ifade etmez. İsterseniz bu işi bugün Keçiören metrosuyla tamamlayalım. Bir başka gün de zaten o projeleri geniş geniş anlatma imkânımız olur." 

'7 GÜN 24 SAAT, CUMARTESİ-PAZAR DEMEDEN ÇALIŞMALAR SÜRECEK'

Bakan Yıldırım, "Sinyal ve elektromekanik işlerin aslında geçmişte ihalesi vakitlice yapılmış olmasına rağmen yüklenici firmaların konuyu yargıya taşımaları nedeniyle hukuksal süreç çok uzunca devam etmiş ve iş çıkmaza girmiş. Hattın gecikmesini istemiyoruz. Bu konuda B planımızı devreye sokacağız ve bir an önce kalan işleri süratle, 7 gün 24 saat, cumartesi-pazar demeden gerekli fedakarlıklar, gerekli çalışmalar yapılacak ve İnşallah 2016'nın içerisinde, en geç üçüncü çeyreğinde burayı hizmete almış olacağız. Tercihimiz 2016 içerisinde olabildiğince daha erken bir tarihte işletmeye alabilmektir" diye konuştu. 

'SÖZ VERDİĞİMİZ GÜNDE HİZMETE AÇACAĞIZ'

Keçiören metrosunun bundan sonraki işlerinin, inşaat işleri gibi olmadığını anlatan Yıldırım, "Görünen işleri yapmak kolaydır ama sinyal, mekanizasyon... Bunlara başladığınızda önünüze ne çıkacak baştan kestiremiyorsunuz. Tabii bütün bunları dikkate alarak arkadaşlarımız gerekli çalışmaları titizlikle yapacak. Herhangi aşamadıkları bir problemi çözmek için gerekli çözümleri, tedbirleri geliştireceğiz. Asla ve asla 1 saat bile bir zaman kaybına müsaade etmeyeceğiz. Biz her türlü çalışmayı yapıp ve söz verdiğimiz günde burayı açacağız. Bugüne kadar verdiğimiz sözlerde nasıl gereğini yaptıysak bundan sonra da aynısını yapacağımızdan emin olabilirsiniz" dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim