• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

KEİ 20. yıl dönümü zirvesi ortak bildirisi

KEİ 20. yıl dönümü zirvesi ortak bildirisi
Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) 20. yıl dönümü devlet ve hükümet başkanları zirve toplantısının ardından yayınlanan ortak bildiride, örgütün aktör rolüne dikkat çekildi.

KEİ 20. yıl dönümü zirvesi ortak bildirisi

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) 20. yıl dönümü devlet ve hükümet başkanları zirve toplantısının ardından yayınlanan ortak bildiride, örgütün aktör rolüne dikkat çekildi.

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) 20. yıl dönümü devlet ve hükümet başkanları zirve toplantısının ardından yayınlanan ortak bildiride, ''KEİ'nin bölgesel ve uluslararası meselelerde proaktif, yapıcı ve güvenilir bir aktör olarak rolünü sağlamlaştırma konusundaki kararlılığımızı teyit ediyoruz'' denildi.

KEİ bağlamında kurulan çok taraflı ekonomik işbirliğinin Karadeniz bölgesindeki barışa, istikrara, güvenliğe, diyalog ile refaha önemli bir katkı sağladığı kaydedilen ortak bildiride ''KEİ'nin katma değerine güçlü bir inanç besliyoruz ve örgütün bölgesel ve uluslararası meselelerde proaktif, yapıcı ve güvenilir bir aktör olarak rolünü sağlamlaştırma konusundaki kararlılığımızı teyit ediyoruz'' görüşü belirtildi.

Karadeniz'in ticaret, ulaşım ve enerji yolları üzerinde kilit bir noktada olduğuna işaret edilen bildiride, bölgenin uluslararası meselelerdeki öneminin arttığı vurgulandı.

KEİ üyesi ülkelerdeki büyük doğal kaynakların ve insan kaynağının örgütün ortak çıkarların hayata geçirilmesine yardım edeceğine inancın dile getirildiği bildiride, ''Bu hedefleri takip ederken, Karadeniz bölgesindeki sosyal ihtiyaçlar, ekonomik etkinlik ve çevrenin korunması arasında dengeli ve uyumlu bir ilişki temelinde sürdürülebilir kalkınma stratejileri geliştirmek konusunda kararlıyız'' ifadesi kullanıldı.

Sürdürülebilir ve kapsayıcı kalkınmada kadınların ekonomik ve siyasi süreçlere katılımı ile cinsiyet eşitliğinin önemine atıf yapılan bildiride, üye ülke toplumlarının gelecekteki refahında gençlerin eğitimine yapılan yatırımın esas unsur olduğunun altı çizildi.

Bildiride, KEİ'nin proje boyutunun güçlendirileceği ifade edilerek, bu meyanda bölge ekonomilerinde elle tutulur sonuçlar doğuracak, bölgedeki ekonomilerde reform sürecini ve ekonomiler arasında bütünleşmeyi ateşleyecek projelere öncelik verileceği kaydedildi.

Karadeniz Ring Otoyolu gibi büyük altyapı projelerinde bugüne dek katedilen mesafeye dikkat çekilen bildiride, bu tür projelerin hızlandırılmasının teşvik edileceği bildirildi.

Bildiride, üye ülkeler arasında kültür, turizm ve gençlik politikaları alanında yenilikçi projeler geliştirilmesi çağrısı yapılarak, bunun üye ülkeler arasındaki kültürel yakınlaşma ve alışverişin yolunu açacak olması hasebiyle güçlü bir biçimde destekleneceği ifade edildi.

KEİ Parlamenter Asamblesi, KEİ İş Konseyi, Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası, Uluslararası Karadenz Araştırmaları Merkezi gibi KEİ'yle bağlantılı kuruluşlar arasındaki eş güdüm ve işbirliğinin artırılmasının önemine değinilen bildiride, üye ülkelerin bu alandaki etkinliklerini gözden geçirmeleri ve yapıcı teklifler hazırlamaları daveti yapıldı.

Bildiride, KEİ'nin Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, OECD ve diğer uluslararası ve bölgesel örgütler, kurumlar ve girişimlerle işbirliğini güçlendirmek yönündeki kararlılığı ifade edilerek, bunun Karadeniz bölgesinin potansiyelini geliştireceği vurgulandı.

KEİ'nin özellikle AB ile stratejik bir işbirliği geliştirmesinin öneminin teyit edildiği bildiride, KEİ ile AB arasında yakın zamanda gelişen olumlu etkileşimin memnuniyetle karşılandığı ifade edilerek, AB'ye bölgedeki büyüme, barış ve istikrara katkı yapacak sözlerini yerine getirmesi çağrısında bulunuldu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:40
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:53
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:53
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:16
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:02
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 20:14
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 14:16
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Motorine 15 kuruş zam08 Nisan 2020 Çarşamba 20:16
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim