• BIST 9061.94
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Kerkük'e sivil havaalanı yapılacak

Kerkük'e sivil havaalanı yapılacak
Kerkük Valisi Kerim, "Irak Ulaştırma Bakanlığı, Kerkük Havaalanı projesini onayladı. Kerküklülerin havaalanı hayali gerçekleşiyor” dedi.

Kerkük Valisi Kerim, "Irak Ulaştırma Bakanlığı, Kerkük Havaalanı projesini onayladı. Kerküklülerin havaalanı hayali gerçekleşiyor” dedi.

Irak'ın Kerkük kentine sivil havaalanı yapılacağı bildirildi.

Kerkük Valisi Necmeddin Kerim, yaptığı açıklamada, kentte askeri bir havaalanı olduğunu hatırlatarak, "Irak Ulaştırma Bakanlığı, Kerkük Havaalanı projesini onayladı. Kerküklülerin havaalanı hayali gerçekleşiyor" dedi.

Bu "müjdeli" haberi, Bağdat ziyaretinde Ulaştırma Bakanı Cabir el-Zübeydi'yle yaptığı görüşmede aldığını aktaran Kerim, görüşmede ayrıca Kerkük için ulaştırma anlamında yapılması gereken birçok projenin hayata geçmesi konularının gündeme geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bağdat'a yaptığımız ziyaret hayırlara vesile oldu. Bakan Zübeydi, Kerkük Havaalanı projesinin hayata geçmesi için ilgili kurumlara talimatını verdi. Havaalanı projesi, yabancı yatırım şirketleri tarafından gerçekleşecektir. Bu proje sayesinde Kerküklüler, artık gerek yurt içi gerekse yurt dışı yolculukları için bir başka kente gitmeyecekler."

Havaalanı projesinin yanı sıra Kerkük demiryolunun genişletilmesi için de onay çıktığını aktaran Kerim, "Kuzey ve güney otogarları olmak üzere Kerkük'te iki otogar yapılacak. Onay verilen projeler yakından hayata geçirilecektir" ifadesini kullandı.

www.ulastirma.com.tr
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim