• BIST 9716.09
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C

Kesk’ten Hava İş Sendikası’na destek

Kesk’ten Hava İş Sendikası’na destek
KESK yazılı bir açıklama yaparak Hava İş Sendikası’nın grev kararına destek verdi.

Hükümetin grev karşıtı anlayışının, kamu emekçilerinin ardından, yasal olarak grev hakkı bulunan işçi sendikalarını da kuşattığını savunan KESK, "Havacılık işkolunda örgütlü olan Hava İş sendikasının toplu sözleşme görüşmelerindeki uyuşmazlık sonrasında almış olduğu grev kararı önce mahkeme kararı ile engellenmeye çalışılmış, başarılı olamayınca, AKP'nin önerisiyle havacılık işkolunda grev yasağı getiren düzenlemenin bugün meclis genel kurulunda görüşülmesi gündeme gelmiştir" dedi.

Hükümet tarafından bugün TBMM Genel Kurul gündemine getirilmek istenen düzenleme ile 12 Eylül'ün ürünü olan 2822 sayılı yasada var olan grev yasakları içine havacılığın tüm işlerinin alındığı bir madde eklenmek istendiğinin belirtildiği açıklamada, THY yönetiminin "kanunsuz eylem yaparak greve katılmaları" gerekçesiyle greve katılan sendika üyelerinin cep telefonlarına sözleşmelerinin bildirimsiz olarak feshedileceği, kıdem ve ihbar tazminatı haklarının tehlikeye gireceği yönünde mesajlar gönderdiği belirtti.

-"EYLEMİ KIRMA GİRİŞİMLERİ AMACINA ULAŞAMAYACAKTIR"-

Havacılık işkoluna grev yasağı getirilmek istendiğinin kaydedildiği açıklamada, işçilerin en temel hakkı olan grev hakkının bizzat iktidar partisi tarafından yasaklanmasının, açıkça işvereni korumaya yönelik olduğu ifade edildi. Hava İş sendikasının bugün meclis gündemine gelmesi beklenen kanun teklifine karşı almış olduğu iş bırakma kararının haklı ve meşru olduğunun vurgulandığı açıklamada, şu değerlendirme yer aldı:

"Havayollarında yapılan eylemi kırmak amacıyla yapılan girişimler amacına ulaşamayacaktır. AKP hükümeti hemen her alanda kendisini gösteren yasakçı ve baskıcı anlayışından vazgeçmeli, gerek kamu emekçilerinin, gerekse işçi sınıfının en temel haklarına yönelik saldırı ve girişimlerine derhal son vermelidir.

KESK olarak Hava İş sendikasının almış olduğu bu kararı sonuna kadar destekliyor, havacılık işkolunda çalışan bütün işçilerin haklı mücadelelerinde yalnız olmadıklarını, kendileriyle dayanışma içinde olacağımızı bilmelerini istiyoruz. THY yönetimini bir an önce işçilerin taleplerini kabul etmeye ve çalışanların iş akitlerinin feshedilmesine yönelik hukuksuz girişimlerden vazgeçmeye çağırıyoruz..

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim