• BIST 9043.44
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Kıbrıs Havayolları'nda en kritik gün

Kıbrıs Havayolları'nda en  kritik gün
Kıbrıs Havayolları” bugün en kritik anlarından birini yaşıyor. Bu sabah 210 çalışana “Kıbrıs Havayolları”nın kurtarma planı çerçevesinde, işten çıkarıldıklarına dair mektuplar gönderilmesi bekleniyor.
Ancak işten çıkarılacaklara daha önceden anlaşmaya varıldığının aksine tazminat verilmeyeceği haberleri derin endişelere neden olurken, sendika ve çalışanlar bu duruma sert tepki göstereceğe benziyor.
 
Simerini gazetesi “Bilinmeze Uçuş... İşten Çıkarılacaklar Listesi Hazır” başlıklarıyla manşetten, “Çalışma Barışı Havada... Sendikaların Tazminatlar Konusunda Hükümeti Kararından Döndürme Çabaları... Sendikalar Grev Hareketliliğini İhtimal Dahilinde Bırakıyor” başlıklarıyla ise iç sayfasında aktardığı haberinde bugünün, devlet havayollarının geleceği açısından en kritik günlerden biri olarak kabul edildiğini yazdı.
 
Şirketin, ilk aşama olarak, işten çıkarılacak 420 çalışandan 210’unun kimler olduğuna karar verdiğini, ancak görüldüğü üzere mektuplarda tazminatlarla ilgili hiçbir unsurun yer almayacağını kaydeden gazete, çalışanların, tazminat verileceği için işten çıkarılmalarını kabul ettiklerini, bu konuda anlaşmaya varılmış olasına karşın, hükümetin tazminat veremeyeceğini, bu nedenle çalışanların büyük bir öfke içerisinde olduğunu belirtti.
 
Çalışanlara mektuplar gönderilirken, çalışanları temsil eden sendikaların da ne yapacaklarına karar vermek için toplanacağını belirten gazete, sendikaların greve gidilmesi konusunu ihtimal dahilinde bıraktıklarını aktardı.
 
Gazete sendika çevrelerinin, tazminatlar verilmesinde daha çok esnekliklerin sağlanması önerilebileceğinden söz ettiğini, öte yandan sendikalarla Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis Perşembe günü bir araya geleceği için şirkete işten çıkarılmalar için 4 gün daha beklenmesi çağrısında bulunulacağını yazdı.
 
Haberde tazminatlarla ilgili önerinin kabul edilmesinin çok uzak olduğunu, zira hükümetin hali hazırda tazminatlar için para olmadığına netlik kazandırdığı da belirtildi.
 
Gazeteye göre işten çıkarmalarla aylık iki milyon Euro tasarruf edilmesi bekleniyor.
 
“GREV YAPMAYIN” ÇAĞRISI
 
Öte yandan habere göre “Mağusa Turizm Tanıtım ve Kalkınma Şirketi”,  “Kıbrıs Havayolları”nda greve gidilmesinden kaçınılması çağrısında bulundu.
 
Açıklamasında, gelişmeleri endişeyle takip ettiklerini dile getiren Şirket, ekonomik krizden dolayı zaten turizmin kötü bir vaziyette bulunduğuna işaret ederek, greve gidilmesinin turizme ve bunun uzantısı olan ekonomiye son darbe olacağı uyarısında bulundu.
 
Diğer gazeteler haberi şu başlıklarla verdi:
 
Fileleftheros: “Kıbrıs Havayolları İçin Tedirgin Saatler... Çalışanlara 203 İşten Çıkarma Mektubu Bugün Yollanıyor... Dramatik Çağrı”
 
Alithia: “Günaydın, Kovuldunuz... Kıbrıs Havayolları Açısından Bugün Belirsiz, 210 Kişi İnceleme ve Planlama Olmadan İşten Çıkarılıyor”
 
Politis: “Bugün İşten Çıkarmalar, Masada Kıbrıs Havayollarında Grev”
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim