• BIST 9672.32
  • Altın 2500.365
  • Dolar 32.5848
  • Euro 34.8412
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Kıbrıs kıyıları korunma yasasını bekliyor

Kıbrıs kıyıları korunma yasasını bekliyor
Yeşil Barış Hareketi: "80'i aşkın yerde tahribat saptadık... Kıyıları Koruma Yasası'nın hazırlandığının duyurulmasıyla yağma tetiklendi"

Kıbrıs kıyıları korunma yasasını bekliyor

Yeşil Barış Hareketi, "ülkede kıyı yağmacılığının inanılmaz boyutlarda olduğunu" belirterek, kıyılarda, mendirek, rıhtım, dolgu ve benzeri yerlerde 80'i aşkın tahribat saptadıklarını açıkladı.

Yeşil Barış Hareketi Başkanı Doğan Sahir, yazılı açıklamasında, kıyı yağmasının, "Kıyıları Koruma Yasası"nın hazırlanmakta olduğunun duyurulmasıyla tetiklendiğini savundu.

"Kıyıları Koruma Yasası neden raflarda bekletiliyor" diye soran Sahir, "Ürküntü verici sahipsizliğin sürdüğü yurdumuzun her yanı, gözler önünde yağmalanmaya devam ediyor. Çevresel değerlerimiz rant kaygısı içinde giderek arsızlaşan saldırganlarca kemirilerek her gün biraz daha yıpratılmakta, doğanın dayanma gücü zorlanmaktadır" ifadelerini kullandı.

Anayasa'nın koruması altındaki kıyıların öksüz vaziyette çığlık attığını belirten Doğan Sahir, Yeşilırmak'tan Mağusa'ya bütün kıyılarda bir kısmı resmi makamlarca, bir kısmı şahıslarca saldırıların Kıyıları Koruma Yasası hazırlandığı duyurulmasıyla tetiklendiğini ileri sürdü.

Doğan Sahir, imar tavizlerinin ülkeyi çağdışı karanlıklara doğru sürüklendiğini ifade ederek, Gemikonağı, Yenierenköy, Yeşilırmak gibi yerlerdeki kıyı yağmalarından örnekler verdi.

Daha fazla tahribatlara neden olmamak için, yetkilileri bu yanlışları durdurmaya, vatandaşları da yapılanlara seyirci kalmayarak yaşam haklarına sahip çıkmaya çağıran Sahir, yarın çok geç olmadan ülkenin geleceğinin kurtarılması çağrısında da bulundu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim