• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Kıbrıs Rum Kesimi'nden müdahaleye tepki

Kıbrıs Rum Kesimi'nden müdahaleye tepki
Kıbrıs Rum Yönetimi, Türk deniz yetki alanını ihlal eden Norveç gemisinin Türk donanmasına ait Giresun fırkateynı tarafından bölgeden uzaklaştırılmasına sert tepki gösterdi.

Kıbrıs Rum Yönetimi, adanın güneyinde Türk deniz yetki alanını ihlal ederek sismik araştırma yapan Norveç gemisinin Türk donanmasına ait Giresun fırkateynı tarafından bölgeden uzaklaştırılmasına sert tepki gösterdi.
 
Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Fransız Total şirketi için çalışan Norveç sismik araştırma gemisinin, Rumlara ait olduğunu iddia ettiği sözde Münhasır Ekonomik Bölge içinde faaliyet gösterdiğini ileri sürdü.
 
Rum bakan “Türk donanmasına bağlı fırkateynin Norveç gemisini kovalaması kabul edilemez bir durumdur, bu bir tacizdir” diye konuştu.
 
Türk donanmasına bağlı Giresun fırkateyni, Rumların tek yanlı ilan ettiği sözde Münhasır Ekonomik Bölge içerisindeki 10. ve 11. parsellerde faaliyet gösteren Fransız Total şirketi için arama yapan Norveç bandıralı sismik araştırma gemisini bölgeden uzaklaştırmıştı.
 
Türk donanmasına ait savaş gemisi, Türk deniz yetki alanını ihlal eden Norveç gemisini telsizle ikaz ederek derhal uzaklaşmasını istemişti. Norveç gemisi verilen talimatı uygulayarak sahadan ayrılmıştı.
 
Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Türkiye’nin tutumu konusunda hem Fransa hem de BM nezdinde protesto girişiminde bulunacaklarını açıkladı.
 
Ada’daki bu gelişmeyi müzakerelerle ilişkilendiren Kasulides, “Sorunun çözümü için devrede olan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri ile ABD Dışişleri Bakanı, bu olay üzerine oturup düşünmeli ve müzakereler için uygun ortam olup olmadığına karar vermelidirler” dedi.
 
Rum Savunma Bakanı Fotis Fotiu da olaya sert tepki gösterdi. Rum savunma bakanı, “Norveç gemisi, Türk donanması tarafından kovalanarak taciz edilmiştir” ifadelerini kullandı.

www.ulasimonline.com
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim