• BIST 9079.97
  • Altın 2308.186
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.112
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Kıbrıs Türk Havayolları tarih oldu

Kıbrıs Türk Havayolları tarih oldu
Kıbrıs Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu, içine düştüğü maddi sıkıntılar sonrası beklenildiği gibi “iflas kararı” aldı.

KTHY RESMEN TARİH OLDU

Kıbrıs Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu, içine düştüğü maddi sıkıntılar sonrası beklenildiği gibi “iflas kararı” aldı. KTHY Yönetim Kurulu, mahkeme kararıyla tasfiye için yarın sabah Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne başvuracak.

Fikret Çavuşoğlu başkanlığında bugün öğle saatlerinde ortakların da katılımıyla 2 saatlik bir toplantı gerçekleştiren KTHY Yönetim Kurulu, kontrollü iflas kararı aldı. Karar, KTHY Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Çavuşoğlu tarafından saat 15.00’de düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu.

Çavuşoğlu, iflas kararı alan yönetim kurulunun KTHY’nin tasfiyesi için yarın sabah Lefkoşa Kaza Mahkemesi Başkanlığı’na başvuracağını açıkladı.

KTHY’nin bu noktaya gelmesinde yönetsel sorunlar, KKTC’nin tanınmaması nedeniyle uygulanan ambargolar, zamanında doğru kararlar verilmemesi gibi birçok nedenler bulunduğunu belirten Çavuşoğlu, Başbakanlık Denetleme Kurulu ile Meclis Araştırma Komitesi’nin tüm bunların nedenlerini araştırmakta olduğunu, yarın saat 14.00’te kendisinin gerekli bilgileri vermek üzere üçüncü kez ilgili Meclis Komitesi’nin toplantısına katılacağını söyledi.

Gerek Başbakanlık Denetleme Kurulu’nun, gerekse KTHY ile ilgili Meclis Araştırma Komitesi’nin elde edeceği sonuçları kamuoyu ile paylaşacağını umduğunu belirten Çavuşoğlu, “Kıbrıs Türk Hava Yolları ülkenin ulaşımına, turizmine, kargo hizmetlerine, kültürüne katkılar sağlayan önemli bir kurumumuzdu. Yaşanan iflasla doğacak olan boşluğun en kısa sürede doldurulacağını düşünüyorum. Bu yöndeki çalışmalar bizim dışımızda olmakla beraber devam ediyor. İnşallah kısa sürede yeni bir şirket ve ortaklık kurulur, eksik kalmış bu misyon giderilmiş olur” şeklinde konuştu.

Çok üzgün olduklarını belirterek, çalışanların bütün özverilerine, maaşlarının önemli bölümünden feragat etmelerine ve devletin geçen yıl yaptığı yaklaşık 40 milyon liralık yardıma rağmen sonuç elde edilemediğine işaret eden Çavuşoğlu, “Kıbrıs Türk Hava Yolları 140 milyon Dolar bilinen borçları ile iflas noktasına gelmiştir ve tasfiyesi yapılacaktır” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim