• BIST 9645.02
  • Altın 2415.004
  • Dolar 32.5587
  • Euro 34.675
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Kılavuz kaptanı beklemedi, karaya oturdu

Kılavuz kaptanı beklemedi, karaya oturdu
Zonguldak'ın Çatalağzı Beldesi açıklarında karaya oturan yük gemisinin kaptanının, talepte bulunulan kılavuz kaptanı beklemeden manevra yapması sonucu kazanın meydana geldiği öne sürüldü.

Zonguldak'ın Çatalağzı Beldesi açıklarında karaya oturan yük gemisinin kaptanının, talepte bulunulan kılavuz kaptanı beklemeden manevra yapması sonucu kazanın meydana geldiği öne sürüldü.

Kolombiya'dan kömür getiren 94 bin 338 grostonluk, 296 metre uzunluğundaki Hong Kong bayraklı Hebei Universe isimli kuru yük gemisinin karaya oturması ile ilgili ilginç bir iddia ileri sürüldü. İddiaya göre, geminin yabancı uyruklu kaptanı, talepte bulunulan kılavuz kaptanı beklemeden manevra yaptı ve Eren Enerji Termik Santral Limanı'nın yerine yanında bulunan Çatalağzı Termik Santrali Limanı'na yönelince karaya oturdu.

Zonguldak Liman Başkanlığı yetkileri iddiayı doğrulamazken, geminin Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) Liman Müdürlüğü yetkililerine kılavuz kaptan müracaatının bulunduğunu ve geminin kılavuz kaptanın bölgeye ulaşmadan karaya oturduğunu belirtti. Kılavuz kaptansız gemilerin limana yanaşmasının yasalara aykırı olduğu kaydedilirken, olayın teknik arıza yada şiddetli dalga gibi sebeplerden de meydana gelmiş olabileceği belirtildi.

TTK Genel Müdür Yardımcı Mahmut Özçelik, Zonguldak Liman Başkanlığı yetki sahasındaki limanlarda kılavuzluk ve römorkaj hizmetlerinin kurum tarafından verildiğini vurgulayarak, geminin kendilerine kılavuz kaptan ve römorkör müracaatının bulunduğunu kaydetti. Kılavuz kaptanın talebin ardından gönderildiğini anlatan Özçelik, "Eren Enerji Limanı'nın kılavuzluk ve römorkaj hizmetini, kurumumuz vermekte. Bu geminin olay günü saat 14.00'te bize kılavuz kaptan talebi oldu. Biz de kılavuz kaptanı bölgeye yönlendirdik. Kılavuz kaptanımız oraya varmadan gemi karaya oturdu. Bu bölge kayalıklı ve kumu hareket halinde bulunan bir bölge. Burada gerçekleşen dördüncü benzer olay yaşandı" dedi.

Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız da, olayın sebebi ile ilgili soruşturmanın sürdüğünü ifade etti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim