• BIST 9079.97
  • Altın 2307.885
  • Dolar 32.316
  • Euro 35.0335
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Kılıç Holding halka açılma kararı aldı

Kılıç Holding halka açılma kararı aldı
Kültür balıkçılığı alanında faaliyet gösteren Kılıç Holding Yönetim kurulu Başkanı Orhan Kılıç, holding olarak halka arz olma kararı aldıklarını bildirdi.

Kılıç Holding Yönetim kurulu Başkanı Orhan Kılıç, holding olarak halka arz olma kararı aldıklarını bildirdi.

Kültür balıkçılığı alanında faaliyet gösteren Kılıç Holding şirketi Kılıç Deniz, 20. yılında bir milyarıncı balığını Ege sularına bıraktı. Konuya ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Kılıç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kılıç, levrek ve çipurada dünyanın en büyük yavru balık üreticisi konumunda olduklarını belirterek, üretimlerinin yaklaşık yüzde 70'ini başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere Rusya'ya, Amerika'ya ve Ortadoğu'ya ihraç ettiklerini bildirdi.

Kılıç, kültür balıkçılığının genel su ürünleri pazarındaki payının çok hızlı büyüdüğünü, su ürünleri üretiminin yaklaşık yüzde 40'ının kültür balıkçılığı kaynaklı olduğunu belirterek, dünyada bu pazarın toplam büyüklüğünün 98 milyar doların üzerinde olduğunu bildirdi.

Kılıç Deniz'in, yılda 30 bin ton balık yetiştiren, alabalık dahil 320 milyon ton yavru balık kapasitesi olduğunu ve binin üzerinde kişiye iş imkanı sağladığını belirten Kılıç, iç tüketimi artırmanın önemine işaret etti.

Türkiye'nin deniz ülkesi olmasına rağmen balık tüketiminde çok gerilerde olduğunu ifade eden Orhan Kılıç, bu sektörün hızla büyümesi dolayısıyla su ürünlerinin her yaştan insan için daha ulaşılabilir hale geldiğini anlattı. Kılıç, balığın en değerli, en sağlıklı ve en ekonomik protein kaynağı olduğunu vurguladı.

Balık tüketiminin insan sağlığı açısından önemine değinen Kılıç, şunları anlattı:

''İnsan organizması en çok balık kaynaklı proteinden fayda görür. İnsan sağlığı için elzem olan Omega 3 yağ asitleri (EPA ve DHA) en çok balıkta bulunur. Bu hayati yağ asitleri kentsel yaşam koşulları, hava kirliliği gibi nedenlerle bozulan sağlık koşullarında birer iksir gibidir. Türkiye'de balık protein ihtiyacının karşılanmasında sadece yüzde 3'lük bir paya sahip. Balık, bugün en sağlıklı ve en ekonomik protein kaynağı. Bol bol yemek lazım çünkü balıkla beslendiğinizde hem protein alıyorsunuz hem de sağlığınızı, bağışıklığınızı korumuş oluyorsunuz. Bütün bilimsel kaynaklar bunu doğrular. Bakın araştırmalara göre, bol bol balık ve balık yağıyla beslenen Grönland Eskimolarında yüksek tansiyon, kalp krizi, felç, damar sertliği gibi hastalıklar bulunmaz. Ya da kalp hastalıklarına Finlandiya'da Norveç'e göre daha çok rastlanır. Çünkü Norveçliler daha çok balık tüketiyor.''

Türkiye'de kişi başına düşen balık tüketiminin yetersiz olduğunu belirten Kılıç, ''Üç tarafı denizlerle çevrili ve zengin iç su kaynaklarına da sahip olan bir ülke olarak potansiyelin çok gerisindeyiz. Yunanistan'da yıllık 27 kilogram, AB ortalaması ise kişi başı 25 kilogramdır. Türkiye'nin tüketimi önümüzdeki 5-10 yılda 15 kilograma çıkarması gerekiyor.'' dedi.

-Halka arz konusunda çalışıyoruz-

Orhan Kılıç, Kılıç Holding olarak halka arz olma kararı aldıklarını ve bu konuda çalıştıklarını bildirdi.

Balık tüketiminde evdeki kadınların belirleyici rol üslendiğini anlatan Kılıç, geliştirdikleri levrek ve çipura filetolarla tüketimi artırmak istediklerini söyledi.

Dünyadaki okyanuslar dahil tüm denizlerde balıkların hızla tüketildiğini ifade eden Kılıç, su ürünleri üreticisi bir çok ülkeden yatırım talepleri geldiğini bildirdi.

Balıkların yok olmasını önlemek için denizlerin iki yıl dinlendirilmesinin önemine değinen Kılıç, Bafa'daki balık kuluçkahanesinde elde edilen bir milyarıncı balığın Ege sularına bırakılmasının tarihi bir gün olduğunu söyledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim