• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Kılıç, ilk açılışını 'tramvay' için yaptı

Kılıç, ilk açılışını 'tramvay' için yaptı
Bakan olduktan sonra ilk resmi il gezisini Samsun’a yapan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ilk açılışını ise yeni hizmete girecek olan tramvayın kurdelesini keserek yaptı.

Valilik ziyareti ve bilgilendirme toplantısının ardından Bakan Kılıç yürüyerek geldiği Gar Istasyonu'nda Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Çin'den alınan tramvayın hizmete girme törenine katıldı. Mevcut tramvaylara ilave olarak Çin’den 1 milyon 500 bin avroya satın alınan 5 adet tramvaydan ilki geçtiğimiz ay teslim edilmiş ve test sürüşleri tamamlanmıştı. Seferlere hazır olan 40 metre uzunluğundaki tramvaya gösterişli bir tören düzenlendi. Törende konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Dünyanın en büyük kargo uçağı ile ülkemize getirilen ve bugün itibariyle hizmete girecek olan ve toplu taşımayı rahatlatacak olan tramvayın hizmete alımı aşamasındayız. Inşallah 2014 yılı hepimiz için huzura, sağlığa ve güzelliğe vesile olur. Sevdiklerimizle ve ailemizle inşallah huzurlu ve mutlu bir yıl geçiririz. Bu dileklerle ben de bakanlığımın ilk resmi ziyareti olan memleketim Samsun'da inşallah hayırlara vesile olacak bu hizmetin kurdelesini keseceğim." dedi.

Yeni tramvayın Samsun’a hayırlı olması temennisinde bulunan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise şöyle konuştu: "Bugün SAMULAŞ sisteminde çalışmakta olan 16 tane tren ile biz günde 60 bin yolcu taşıdığını biliyorduk. 60 bin yolcunun üzerinde bir taleple karşı karşıya kalınca da vatandaşlarımız özellikle trenlerdeki sıkışıklığı bize iletince biz de Çin'den toplam günde yolcu taşıma kapasitemizi 80 bine çıkartmayı amaçlayan yeni bir sistem satın altık. Bu sistemin ilk trenini bugün burada hizmete sunacağız. 2014 yılına yeni bir yıl hediye olarak bu sistemi açıyoruz."

Konuşmaların ardından okunan dualar eşliğinde kurdelenin kesilmesiyle tramvay hizmete girdi.
Tramvayın ilk seferine Bakan Kılıç ve diğer protokol üyeleri de katıldı. Vatman koltuğuna oturan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, tramvayı Gar Istasyonu'ndan Opera Istasyonu'na kadar getirdi.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim