• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Kılıç: "Liman projesinde çok yol kat ettik"

Kılıç: "Liman projesinde çok yol kat ettik"
Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Rafet Kılıç, göreve geldiklerinden bu yana ilçede liman projesi ve OSB gibi iki önemli projeye imza attıklarını söyledi.

Kılıç: "Liman projesinde çok yol kat ettik"

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Rafet Kılıç, göreve geldiklerinden bu yana ilçede liman projesi ve OSB gibi iki önemli projeye imza attıklarını söyledi.

Alaplı TSO Başkanı Rafet Kılıç, ilçe gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Göreve geldikleri günden bu yana ilçede iki önemli projeye imza attıklarını kaydeden Kılıç, liman projesine başlarken bazılarının bu projenin bir hayal olduğunu söylediğini kaydetti. Hayali gerçekleştirdiklerini belirten Kılıç, liman projesinde çok önemli yol kat ettiklerini söyledi. ÇED raporu sürecinin bittiğini kaydeden Kılıç, şimdi ise imar çalışmalarının yapıldığını belirtti. Alaplı TSO olarak Alaplı'nın önünü açacak projelere imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Kılıç, “Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası'nın 2010 yılını değerlendirirsek, biz göreve geldiğimizden bu zamana kadar öncelikli hedefimiz Alaplı Organize sanayi Bölgesi'nin (OSB) bir an önce faaliyete geçirilmesi, tersaneler bölgesinin faaliyete geçirilmesi ve bunun yanında da bölgemizin ihtiyacı olan liman projesinin bir an önce hayata geçirilmesiydi. Alaplı OSB'de 850 dönümlük bölümün şimdiye kadar 840 dönümlük kısmını kamulaştırdık. Geriye kalan 10 dönümlük bölüm mahkeme aşamasında olduğundan çok kısa zamanda bu bölümde kamulaştırılması yapılacak ve OSB'nin kamulaştırması bitecek. Bitmesiyle birlikte bölgeyi sanayicilerimize vereceğiz. Yalnız Alaplı OSB'nin mevcut 850 dönümlük alanı yatırımcılar için az geldiğinden, bizde Alaplı TSO yönetimi olarak alanımızı 2 milyon metrekareye çıkartmak için çalışmalara başladık. Bu çalışmalar sonucunda en az 2 milyon metrekare büyüklüğünde bir OSB oluşturacağız. Buraya 3-4 bin kişinin istihdam edecek bir demir çelik sektörü kurulması için Türkiye'nin dev kuruluşlarından birisi olan bir firma yatırım yapmak için incelemelerini sürdürüyor. İnşallah gerçekleşecek. Bunun yanında Alaplı limanının da devrede olması çok önemli. Biz liman projesine başlarken bazıları bunun bir hayal olduğunu söyledi. Ama biz bu hayali gerçekleştirdik sayılır. Liman projesinde çok önemli yol kat ettik. ÇED raporu süreci bitti. Şimdi imar çalışmaları yapılıyor. Yakın zamanda bunlarda bitecek” dedi.

Alaplı'nın kaderini değiştirecek en büyük yatırımın liman projesi olduğunu belirten Kılıç, “Biz göreve geldikten sonra iki tane büyük projeye imza attık. Bu projeler Alaplı'nın önünü açacak projelerdir. Alaplı liman projesini kimse hayal edemezken biz bu hayali gerçeğe dönüştürdük. Hayal gerçekleşmek üzere. Bence Alaplı'nın kaderini değiştirecek en büyük yatırım Alaplı liman projesidir. Alaplı'ya yapılan en büyük iş liman projesidir. Bunu kimse inkar edemez. Biz bu konuda bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Zonguldak Valimize, Kaymakamımıza, belediye başkanımıza, milletvekillerimize, sivil toplum kuruluşlarına, siyasilere, bize inan tüm halkımıza ve liman projesinde Alaplı'nın önünü açan herkesime teşekkür ediyoruz. Bu hep beraber oldu. Birlik ve beraberlikle oldu. Bazıları Alaplı TSO yönetiminin çalışıp çalışmadığını sorguluyor. Ben bunlara tek örnek veriyorum oda Alaplı liman projesidir. Ayrıca 850 dönümlük bölümü biz 2 milyon metrekareye çıkartıyoruz. Büyük yatırımcıların istediği büyüklükte bir yatırım alanı oluşturacağız. Büyük yatırımcılar şimdiden bölgemize gelmeye başladı. Birlik ve beraberlik için bu fırsatı kaçırmayacağız. Bu yatırımı da Alaplı'ya getireceğiz. Benim söylemek istediğim bu kadar, bu söylediklerimden herkes bir dersler çıkartır herhalde” diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim