• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Kılıçdaroğlu’nun uçağı Ankara’ya uçacak

Kılıçdaroğlu’nun uçağı Ankara’ya uçacak
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve heyetini taşıyan yolcu uçağı, kafa rüzgarının azalması ile Urumçi’den Ankara Esenboğa’ya direkt uçacak.

 

Trabzon’a yapılacak yakıt ikmal amaçlı teknik inişten vazgeçen pilotlar, Ankara’ya saat 19.00’da inmeyi planladı.
 
Heyeti taşıyan Free Bird Havayolları yetkilileri TC-FBO tescilli Airbus A320 tipi uçağın pilotları ile temas kurarak aldıkları bilgiye göre rüzgarın beklenenden daha az esmesi üzerine pilotlar Trabzon’a planladıkları teknik inişi iptal etti. Uçak toplam 6 saat 42 dakika sürecek uçuşun ardından Ankara Esenboğa Havalimanı’na inecek.
 
TOPLAM KARGO 3 BİN 600 KİLOGRAM
 
Aralarında Kılıçdaroğlu’nun da bulunduğu 107 yolcu taşıyan uçakta yolcular dahil toplam taşınan yük 12 bin 818 kilogram. Bu yükün 3 bin 600 kilogramını yolcuların bavullarının da aralarında olduğu kargo oluşturuyor. Free Bird Havayolları’nın envanterine geçen yıl 24 Nisan’da katılan uçağın toplam yolcu kapasitesi ise 180.
 
KARŞI RÜZGAR ETKİLİYOR
 
Normalde bu tür tek koridorlu uçaklar havayollarının tarifeli uçuşlarında en fazla 4-4,5 saatlik uçuşlarda kullanılıyor. Çin’e gidişte arka rüzgarla daha hızlı uçan A320, dönüş yolculuğunda artan bagaj ve kafa rüzgarı için planlanandan daha fazla yakıt almıştı. Kalkış öncesindeki verilere göre uçağın artan ağırlıkla birlikte menzili Ankara’ya tutmayınca Trabzon’a teknik iniş yapılacak yakıt ikmali gerçekleştirilmesi öngörüldü.
 
Ancak meteorolojik şartların değişmesi nedeniyle tekrar planlama yapan pilotlar, kafa rüzgarının azalmasıyla birlikte direkt Ankara’ya uçmaya karar verdi. Free Bird’ün uçağı Esenboğa Havalimanı’na indiğinde depolarında toplam 2,8 ton yakıt kalması bekleniyor. A320 içine minimum yakıt limiti ise 2,2 ton. Kalan yakıt, planlanan noktaya inişin yapılamaması, yedek meydana gidiş ve pas geçişi içeriyor.
 
ALIŞVERİŞ YÜKÜ AĞIR GELDİ
 
CHP’nin Çin gezisi dönüşünde ilk gelen haberlere göre uçağın Trabzon'da ikmal yapacağı bilgisi gelmişti. Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki heyeti taşıyacak uçak, yolcuların yaptığı alışveriş sonrası aşırı yük nedeniyle alması gereken yakıtı alamadı. Uçak bu nedenle Trabzon'da yakıt ikmali yapması kararlaştırılmıştı.
 
Normalde Sincan’dan Ankara’ya mola vermeden gelebilecek özel uçak heyetteki siyasetçi işadamı ve gazetecilerin de bulunduğu yüzden fazla kişilik heyetin Pekin, Şangay ve Urumçi’de yaptığı rekor alışverişten dolayı ağırlık limitlerini aştı ve alması gereken yakıtı alamamıştı.
 
EN ÇOK NELER ALDILAR
 
İpek yorgan, çakma saat, bijuteri, telefon ve çeşitli elektronik eşyalar.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim