• BIST 9693.46
  • Altın 2511.705
  • Dolar 32.57
  • Euro 34.7682
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

KİM Marketler Zinciri lojistik merkezi kurdu

KİM Marketler Zinciri lojistik merkezi kurdu
İstanbul Hadımköy'de 20 milyon TL yatırımla inşaatına başladığı lojistik merkezini tamamlayan KİM, Genel Merkezini de Hadımköy'e taşıdı.

Kim Marketler Zinciri, Türkiye geneli ve yurt dışı mağazalaşma çalışmaları kapsamında yatırımlarına devam ediyor. İstanbul Hadımköy'de 20 milyon TL yatırımla inşaatına başladığı lojistik merkezini tamamlayan KİM, Genel Merkezini de Hadımköy'e taşıdı.

Kim Marketler Zinciri Genel Müdürü Hamit Akçay yaptığı açıklamada, son teknolojinin kullanıldığı 26 bin metrekarelik merkez sayesinde mağazalaşma çalışmalarına da hız vereceklerini vurgulayarak, "Kim Grup olarak İstanbul ve Marmara Bölgesi dışındaki yatırımlarımıza devam edeceğiz. Sakarya, Tekirdağ ve Edirne'nin ardından İzmir ve Manisa illerinde de mağazalaşma çalışmalarımızda önemli mesafe kat ettik. Mağaza açtığımız tüm bölgelerde lojistik ve depo yatırımlarımızı sürdüreceğiz" dedi.

"Durgunluğa rağmen, yatırımlarımızda hız kesmedik"

20 milyon TL yatırımla devreye sokulan tesisin hızlı mağazalaşma çalışmalarına önemli bir destek sağlayacağının altını çizen Akçay şu ifadeleri kullandı:

"Perakende sektörünün en büyük lojistik yatırımlarından birine imza attık. Yeni mağaza yatırımlarımız ve perakende sektöründe ilk 5 arasına girme hedefimiz doğrultusunda lojistik yatırımlarına büyük önem veriyoruz. Şu anda 26 bin metrekareye ulaşan merkezimiz ek yatırımlarla yılsonuna kadar 30 bin metrekareye ulaşacak ve 50 kişiye istihdam sağlayacak. Aynı zamanda Hadımköy sanayisindeki işletmelere toptan satış yapacağımız Depo Satış Mağazamızla da bölge işletmelerine bir kolaylık sağlayacağız. Perakende sektörün içinde bulunduğu durgunluğa rağmen, yatırımlarımızda hız kesmedik. Yine önümüzdeki dönemlerde, İzmir bölgesinde çalışmaları devam eden lojistik merkezinin de açılışını yapacağız."

"Türk ürünlerini global pazarlarda daha fazla görmeye başlarız"

Akçay açıklamasında, İzmirli Denmar Marketler Zinciri'ni satın alarak Marmara Bölgesi dışındaki ilk yatırımlarına imza attıklarına dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Denmar ile birlikte 2014 yılı içinde üçüncü yerel satın almayı tamamlamış olduk. Haziran ayı itibariyle tüm resmi prosedürleri yerine getirerek 11 mağazanın devrini gerçekleştirdik. Temmuz ayında ise tüm mağazalara KİM logosunu asacağız. Gerek Marmara bölgesinde gerekse Türkiye genelinde yeni illerde yatırım için araştırmalarımıza devam ediyoruz. İzmir'in ardından Ege ve Marmara Bölgesinde yeni market zincirleri ile de satın alma görüşmelerimiz devam ediyor. Yatırım için uygun zemin bulduğumuzda yerel ve daha geniş kapsamda satın almalar yapmaya açığız. Aynı zamanda ilk yurt dışı yatırımımız olan Irak Mağazamızdan gayet olumlu geri dönüşümler aldık. Yerel ortakla veya kendi sermayemizle Irak genelinde ve farklı ülkelerde mağazalaşma çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ortadoğu ve Kuzey Afrika pazarları öncelikli olmak üzere yeni mağaza yatırımı için araştırma yapıyoruz. Türkiye'nin 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşması için perakendeci ihracına öncelik vermeliyiz. Yerli Marketlerimizi yurt dışına açarsak Türk ürünlerini de global pazarlarda daha fazla görmeye başlarız"

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim