• BIST 9523.49
  • Altın 2487.759
  • Dolar 32.5133
  • Euro 34.8313
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Kınay, Karadeniz'de etkinliğini artıracak

Kınay, Karadeniz'de etkinliğini artıracak
Yaklaşık 65 yıldır acentelik hizmeti sunan A. Rıza Kınay Vapur Acenteliği, artan iş hacmine bağlı olarak Karadeniz’deki etkinliğini artırmaya hazırlanıyor.

Kınay, Karadeniz'de etkinliğini artıracak

Yaklaşık 65 yıldır acentelik hizmeti sunan A. Rıza Kınay Vapur Acenteliği, artan iş hacmine bağlı olarak Karadeniz’deki etkinliğini artırmaya hazırlanıyor. Rize’de ofisi bulunan şirket açmayı planladığı yeni ofisleriyle Samsun ve Trabzon’a yoğunlaşmayı hedefliyor.

1946 yılında A. Rıza Kınay tarafından kurulan A. Rıza Kınay Vapur Acenteliği ve Ticaret A.Ş,  bugün Türkiye’nin sekiz ayrı ilinde kendi şube ve personeliyle yerli ve yabancı bayraklı gemilere acentelik hizmeti veriyor. Şirket, gruba bağlı altı şirket aracılığıyla da armatörlük, maden mümessilliği, gemi kiralama-brokerlik, konteyner taşımacılığı, lojistik, liman işletmeciliği ve stevedoring hizmetleri ile faaliyetlerini sürdürüyor. Şirketin, İstanbul merkez olmak üzere Bandırma, İzmit, Aliağa, İzmir, Mersin İskenderun, Gemlik ve son olarak konteyner taşımacılığı ve lojistik olarak Gaziantep’te açılan şubesi ile Türkiye genelinde toplam 8 şubesi bulunuyor. 65 yıl önce 4 gemi ve 4 çalışanı ile faaliyet gösteren şirket, bugün 400’ün üzerinde personeli ile yıllık 2000’in üzerinde gemiye hizmet veriyor ve yıllık yaklaşık 12-13 milyon ton ithal ve ihraç yükün acenteliğini yapıyor.   

Samsun ve Trabzon’a yoğunlaşacak

Türkiye’nin dört bir yanında kendi personelleri ile kendi ofisleri bulunduğunun ayrıca, acentelik ve dökme yük anlamında en büyük istihdamı sağlayan firma olduklarının altını çizen A. Rıza Kınay Vapur Acenteliği Genel Müdür Yardımcısı Erol Karcı,  Türkiye’nin farklı şehirlerinde yeni ofisler açmak yönünde hedefleri olduğunu söyledi. Öncelikli hedeflerinin Karadeniz’de büyümek olduğunu ifade eden Karcı, “Potansiyelin artığını gördüğümüz her yerde ofis açabiliriz. Bu konuda fırsatları değerlendiriyoruz. Öncelikli yoğunlaştığımız bölge ise Karadeniz. Karadeniz Bölgesi’ndeki şubelerimiz artırmak gibi bir planımız var. Karadeniz’deki iş hacmimiz Rusya’dan gelen hububat yükleri sayesinde arttı. Rize’de bir şubemiz bulunuyor ancak Samsun ve Trabzon’a da yoğunlaşmayı hedefliyoruz. İş hacmimizi biraz daha artırdığımız zaman şube açılışları da kaçınılmaz olacak” açıklamasında bulundu.

Çin ve Hollanda hedefler arasında

Yurtdışında şu anda kendi isimleri ile bir şubeleri olmadığını belirten Erol Karcı,  ancak uzun vadede bu yönde hedeflerinin söz konusu olduğunu aktardı. Karcı, “Biliyorsunuz dünyada en büyük pazar Çin. Çin, yurtdışında şube açma konusunda bizim için bir başlangıç olabilir. Daha sonra ise Hollanda olabilir.  Biz bu tür fırsatları her zaman kolluyoruz” dedi.

Yerli armatörlerin yanı sıra ağırlıklı olarak yabancı armatörlerle çalıştıklarını anlatan Karcı, dünyanın hemen hemen her yerinden yabancı müşterilerinin mevcut olduğunu ifade etti. Kriz döneminde dahi yatırımlarını ve yeni müşteri arayışlarını sürdürdüklerini vurgulayan Karcı, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Biz her zaman Türkiye’de ilk beşin içinde olduk. Dünyada ayak basmadığımız hemen hemen hiçbir nokta olmadı ve her sene de bunu tekrarlıyoruz. Herkes gibi biz de fırsatları kolluyoruz. Armatörlük alanımızda ilerleyen zamanlarda yeni gemi yatırımlarına ağırlık vereceğiz.  Acentelik kısmında ise yarış hiçbir zaman bitmeyecek. Portföyümüze yeni müşteriler katmak ve hacmimizi genişletmek adına Türkiye’yi ve dünyayı dolaşmaya devam edeceğiz. Yine mevcut yerlerimizdeki iş hacmimizi artırmaya yönelik faaliyetlerimizi sürdüreceğiz.  Liman yatırımlarında her geçen gün Ege Bölgesi’nde pazar payımızı artırıyoruz. Yeni imkânlar her zaman çıkacaktır. Çünkü yeni limanlar açılıyor.  Piyasayı çok yakından takip etmeye devam edeceğiz. ”

“Denizcilik Bakanlığı umut vadediyor”

Bir denizcilik bakanlığının kurulmuş olmasının sektördeki sorunların çözümü noktasında büyük umut vadettiğini dile getiren Karcı, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Biliyorsunuz daha önce içinde denizcilik geçen bir bakanlığımız yoktu. Şimdi ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı oldu.  Sayın Bakanımız Binali Yıldırım Bey’in de denizcilik kökenli biri olması sektörde yaşanan sorunların çözümüne büyük destek sağlıyor. Bundan sonraki süreçte de sorunların yeni bakanlık ile daha hızlı çözümleneceği inancındayım.”

Kaynak: Perşembe Rotası

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim