• BIST 9079.97
  • Altın 2308.161
  • Dolar 32.328
  • Euro 35.0931
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Kırmızı plaka 750 bin litre yaktı

Kırmızı plaka 750 bin litre yaktı
Sayıştay’ın denetimi, Meclis’te kırmızı plakalı makam araçlarının akaryakıt harcamasıyla ilgili ipuçları verirken, ilginç fatura sakarlıklarını da ortaya koydu.

 

Sayıştay denetçilerinin TBMM’nin 2011 harcamalarıyla ilgili dış denetim raporu geçen ay tamamlandı ve Meclis Başkanlığı da eleştirilen işlemlere yanıtlarını gönderdi. Sayıştay; Meclis lokantaları, misafirhaneler, Florya Köşkü ve Yalova Termal gibi sosyal tesislerin elektrik ve su tüketim bedellerinin bütçeden ödendiğini tespit etti. Yasaya aykırı bu uygulama nedeniyle Meclis, “Sosyal tesislere ait ödemeler, saray, köşk ve kasırlara ait elektrik ve su faturaları ile karışması sebebiyle sehven genel bütçeden ödenmiştir. Bundan sonra özen gösterilerek sehven ödendiği tespit edilmiş miktarlar sosyal tesis gelirlerinden tahsil edilecektir” açıklamasını yaptı.
 
750 bin litre
 
Rapora göre Ocak-Kasım 2011 arasında Meclis araçları için 480 bin litre Euro dizel motorin, 140 bin litre kırsal motorin ve 130 bin litre 95 oktan kurşunsuz benzin alımı sözleşmeye bağlandı. Meclis’in yanıtında ise “Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, AB müktesebatı kapsamında yüksek kükürt oranına sahip kırsal motorinin üretiminin durdurulmasına ve 1 Nisan 2011 tarihinden itibaren satışının sonlandırılmasına karar vermiştir. 29 Mart 2011 tarihinden itibaren yeni nesil turbo binek makam araçlarıyla sınırlı olmak üzere ‘motorin diğer’ türü yakıt alımı yapılmıştır. Önceden öngörülemeyen durum nedeniyle hizmetin devamının sağlanması amacıyla bu yakıt alımı gerçekleştirilmiştir” denildi.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim