• BIST 9079.97
  • Altın 2322.804
  • Dolar 32.3596
  • Euro 34.9247
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Kirpi siparişleri için sermaye aranıyor

Kirpi siparişleri için sermaye aranıyor
Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, BMC'ye sipariş verdikleri 468 Kirpi'den (mayına karşı korumalı araç) şu ana kadar 295'ini teslim aldıklarını bildirdi.
Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, BMC'ye sipariş verdikleri 468 Kirpi'den (mayına karşı korumalı araç) şu ana kadar 295'ini teslim aldıklarını bildirdi. Bayar, güvenlik güçlerinin bu tür araçlara ihtiyacının olduğunu ifade ederek, Kirpi için ilave siparişler verebileceklerini söyledi.
 
Bayar yaptığı açıklamada, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) Çukurova Grubu'ndan alacaklarının tahsili amacıyla BMC'nin yönetimini devraldığını hatırlattı.
 
BMC yönetiminin devralınmasından önce mayına karşı koruma aracı "Kirpi"nin üretim faaliyetlerin durduğunu anımsatan Bayar, "Sözleşmemiz gereği kısmi bir feshe gitmek zorunda kalmıştık. Araçlarımızın yaklaşık 3'te 2'lik kısımını aldık. Fakat şimdi bizim beklentimiz şu; TMSF'nin BMC'ye ilişkin yeni bir sermayedar bulması, BMC'nin satışını yaptıktan sonra tekrar faaliyete geçilmesi ve geçtikten sonra da bizim siparişlere yeniden başlamamız. Çünkü emniyet ve silahlı kuvvetlerinin hem Kirpi hem de askeri diğer taktik araçlarda ihtiyaçları devam ediyor" dedi.
 
BMC'nin yeniden faaliyete geçmesiyle savunma sanayi için yeniden üretime başlayacağına işaret eden Bayar, BMC'nin Türkiye'nin önemli bir sanayi kuruluşu olduğunu vurguladı.
 
Bayar, "Ümit ediyoruz ki, yeni bir sermayedarla, (BMC) yeniden ayağa kalkarak yeni bir başlangıç yapacak. Kalan araçlar ve ilave siparişlerimiz de olabilir" diye konuştu.
 
Şu ana kadar sipariş verdikleri 468 Kirpi aracının 295'ini teslim aldıklarını bildiren Müsteşar Bayar, geri kalan araçların henüz teslim alınamadığını, ileriki süreçlerde yeni siparişler de verebileceklerini kaydetti.
 
Bayar, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün sipariş verdiği 30 adet TOMA'nın (Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı) teslimatının ne zaman yapılacağına ilişkin soru üzerine de teslimat aşamasına gelindiğini belirtti.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim