• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Kış Lastiği Takmayanlara İlk Cezalar Kesildi!

Kış Lastiği Takmayanlara İlk Cezalar Kesildi!
Kış lastiği taktırmadan yollara çıkan sürücüler 519 TL para cezası kesiliyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Kış Lastiği Uygulaması Genelgesi 1 Aralık tarihi itibariyle uygulamaya konuldu.1 Nisan tarihine kadar sürecek olan kış lastiği uygulaması özel otomobiller dışında diğer bütün vasıtaları kapsıyor.

Otomobiller için 54 ilde kış lastiği uygulaması kararı valiliklere bırakıldı.Türkiye’nin birçok ilinde başlatılan denetimler Edirne’de yapılmaya başlandı.

Bölge Trafik Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından ilin bağlantı yolları üzerinde başladıkları denetimlerde şehirden çıkış yapan araçların lastikleri ölçüm cihazı ile tek tek kontrol edildi. Kış lastiğini takmayan sürücülere 519 TL para cezası kesilirken sürücülerden bazıları trafik uygulamasına tepki gösterdi.

Şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan Ertan Sezen, Ankara güzerahında çalıştığını bu nedenle kış lastiğini mecburen taktığını belirtti.S ezen, kış lastiği takmayan sürücülerin yolda kaldığını ifade etti. Savaş Saka isimli TIR sürücüsü ise uluslararası yollarda araç kullandığını, uygulamanın tarihinden önce kış lastiğini taktığını anlattı.Saka, “Lastiklerimizin hepsini değiştirdik. Yola hazırlıklı çıktım. Uzun yolda araç kullanıyoruz. Kış lastiğinin farkını hissediyoruz. Zaten Avrupa’da lastikler uygun olmadığı müddetçe yürüme şansınız yok. Danimarka’dan geliyorum. Orada aşırı şekilde kar var. Bu lastikler olmadan kesinlikle yürütmüyorlar.” şeklinde konuştu.

Kimi sürücüler ise trafik ekiplerine tepki gösterdi. Kar yağışının olmadığını ve bu nedenle kış lastiği takmanın gerekli olmadığını savundu.

www.ulastirma.com.tr

Etiketler: , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim