• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Kış lastiğine bu yıl 5 milyar lira harcanacak

Kış lastiğine bu yıl 5 milyar lira harcanacak
LASED Başkanı Karataş, bu yıl 4 milyon kış lastiği satılacağını tahmin ettiklerini belirterek, "Uygulamanın ekonomik boyutunun yaklaşık 5 milyar lira olacağını düşünüyoruz" dedi.

Otomotiv Lastik Satıcıları ve Servisçileri Derneği (LASED) Başkanı Mustafa Karataş, bu yıl 4 milyon kış lastiği satışının gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini belirterek, "Uygulamanın ekonomik boyutunun ise yaklaşık 5 milyar lira olacağını düşünüyoruz" dedi.

Karataş, yaptığı açıklamada, kar ve yağmur olmasa bile hava sıcaklığının 7 derecenin altına düşmesi halinde kış lastiği kullanılması gerektiğini hatırlatarak, kışın meydana gelen trafik kazalarının çoğunluğunun lastik hatalarından kaynaklandığına dikkati çekti.

Takılacak kış lastiğinin yük sınıfının mutlaka yaz lastiğiyle aynı olması gerektiğini ifade eden Karataş, hız sınırının ise yaz lastiğinden daha düşük olabileceğini, lastik ölçülerinde ise yaz lastiğinden daha dar tabanlı bir lastik tercih edilmesi gerektiğini bildirdi.

Karataş, trafik kazalarındaki araç kusurlarının yüzde 58,76'sının lastiklerden kaynaklandığını dikkati çekti.

Karataş, lastik sektörünün ticari büyüklüğünün yaklaşık 25 milyar lira olduğunu belirterek, bu yıl kış aylarının daha soğuk geçeceğine ilişkin açıklamalar doğrultusunda kış lastiği üretiminde artış görüldüğünü bildirdi. Bu yıl 4 milyon kış lastiği satışının gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini anlatan Karataş, "Uygulamanın ekonomik boyutunun ise yaklaşık 5 milyar lira olacağını düşünüyoruz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim