• BIST 9645.02
  • Altın 2414.245
  • Dolar 32.582
  • Euro 34.8071
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Kışın marinaların doluluk oranı yüzde 60

Kışın marinaların doluluk oranı yüzde 60
Marinaların doluluk oranının, Türkiye genelinde yüzde 60, Marmaris'te yüzde 95 civarında olduğu bildirildi.

Kışın marinaların doluluk oranı yüzde 60

Marinaların doluluk oranının, Türkiye genelinde yüzde 60, Marmaris'te yüzde 95 civarında olduğu bildirildi.

Deniz Turizmi Birliği Başkanı ve D-Marin Genel Müdürü Ali Erkan Bezirgan, Türkiye'deki yat turizminin daha çok Bodrum ile Fethiye arasına sıkıştığını, koyların doğal güzelliği bu bölgede mavi tura olan ilgiyi artırdığını, dolayısıyla buralardaki doluluk oranının daha yüksek olduğunu belirtti. Türkiye'deki 28 marinada ortalama doluluk oranının yüzde 60 civarında olduğunu söyleyen Bezirgan, yabancı yat giriş ve çıkışındaki bürokratik işlemlerin basitleştirilmemesinin ilginin daha da artmasını engellediğini ifade etti.

Bezirgan, "Bir yatın giriş yapabilmesi için 5 ayrı makamdan izin alınarak 5 ayrı bürokratik işlem yapılması gerekiyor. Liman, pasaport, gümrük, gümrük muhafaza ve sahil sıhhiye. Bütün bu işlemler basitleştirilerek tek bir elden yapılabilirse, yat turizmi açısından faydalı olacaktır" dedi. Marmaris Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Ercan Güneştutar da ilçedeki marinaların doluluk oranının yaz, kış çok yüksek olduğunu belirterek, özellikle sezonda birçok yabancı yatçının talebini karşılayamadıklarını söyledi.

Güneştutar, şunları kaydetti:

"Marmaris'teki 4 marinadaki doluluk oranı kış olmasına rağmen yaklaşık yüzde 95. Muğla'da yapılması planlanan 3 yeni marinanın da büyük talep göreceğini düşünüyorum. Şu anda Çeşme ve Didim gibi diğer yat turizmi yapılan bölgelerdeki marinaların doluluk oranları şu anda yüzde 50'ye ulaşmış değil. Özellikle başta Marmaris olmak üzere Güney Ege, yat turizminin yoğunlaştığı bir bölge haline geldi. Dalaman, Ören ve Datça'ya 3 yeni marina yapılacak olması da yat turizminin gelişmesine ve ülke ekonomisine önemli katkı yapacak. Özellikle Dalaman'da yapılacak marina, havaalanının yakın olması nedeniyle hizmete gireceği ilk yıl dolacağına inanıyorum."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim