• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Kıyı Emniyeti 'Boğazları' tehlikeye atıyor

Kıyı Emniyeti 'Boğazları' tehlikeye atıyor
Türk Boğazları'nda gemi geçişlerini düzenleyen Kıyı Emniyeti 'nin,kimi acentelerin gemilerine öncelik tanıyarak, Kritik Gemi Planlama Listeleri'ni değiştirdiği ortaya çıktı.

İstanbul ve Çanakkale Boğazları'nda gemi geçişlerini düzenleyen Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, bazı acentelerin gemilerine öncelik tanıyarak, Genel Müdür veya Genel Müdür Yardımcısının talimatı ile Kritik Gemi Planlama Listelerini değiştirildiği ve bazı acentelere menfaat sağlandığı iddia edildi.

Deniz Haber Ajansı'na ulaştırılan belgelere göre, Türk Boğazları Gemi Trafik Hizmetlerine gelen raporlarda, Boğazlardan geçen gemiler için yapılan planlamada, boğazda bekleyen gemilerin geçişi, Kuzey-Güney istikametinde yapılırken, aynı gün için yapılan diğer planlamada ise Güney-Kuzey istikametine yönlendirilerek, planlamada olmayan geminin geçişi sağlanarak, yeniden Kuzey-Güney geçişinin yapıldığı görüldü.

Aynı gün için yapılan ilk planlamanın normal prosedür gereği olduğu ifade edilirken, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden gelen bir talimat ile "Genel Müdür Salih Orakcı'nın Emri, X Gemisinin geçişini sağlayın" denilerek, Deniz Trafik Baş Operatörün hazırladığı ilk planlamanın iptal edilip, yeniden Türk Boğazları Kritik Gemi Planlaması'nın yapıldığı kaydedildi.

BAŞ OPERATÖRLER NEDEN EMEKLİ EDİLDİLER?

Deniz Haber Ajansı'na gelen bir ihbara göre, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakcı'nın gemi geçişleri ile ilgili, bugün Genel Müdür Yardımcısı olan Bedri Olcay Özgürce'ye verdiği talimat ile İstanbul Boğazı'ndan trafik düzeninin durdurularak, planlamada olmayan bir geminin geçişinin yapılması talimatı verilmiş.

Bu talimata tepki gösteren Kaptan İbrahim Yıldırım ve Kaptan Coşkun Adalılar isimli Deniz Trafik Baş Operatörleri Jurnal Kayıtlarına "Genel Müdür Salih Orakcı'nın talimatıyla X Gemisinin geçişi yapılmıştır" notunu düşmüşler. Başoperatörlerin notuna tepki gösteren Genel Müdür Salih Orakcı, Genel Müdür Yardımcısı Bedri Olcay Özgürce kanalıyla yazının kaldırılması istenmiş. Bu yazıyı kaldıramayacağını kaydeden Kaptan İbrahim Yıldırım ve Kaptan Coşkun Adalılar, Kıyı Emniyeti Genel Müdürünün talimatı ile görevden alınmış. Görevden alınmalarını içine sindiremeyen bu iki Deniz Trafik Baş Operatörü, emekliliklerini isteyerek Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden ayrılmışlar.

İsmi bizde saklı olan bir Deniz Trafik Operatörünün, Deniz Haber Ajansı'na verdiği özel açıklamada, Türk Boğazları Gemi Trafik Hizmetleri'nden (TBGTH) sorumlu Kıyı Emniyeti Genel Müdür Yardımcısı Bedri Olcay Özgürce'nin "Genel Müdür Salih Orakcı'nın talimatı" denilerek onlarca geminin geçişine öncelik tanındığı ve bu geçişlerin Jurnal Kayıtlarında bulunabilineceğini sözlerine ekledi.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim