• BIST 8989.95
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Kıyı Emniyeti'ne 2 römorkör teslim edildi

Kıyı Emniyeti'ne 2 römorkör teslim edildi
Lewis Carroll'un klasik tasarımlı iki adet yeni Robert Allan TS 2000 römorkörleri Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne Beşiktaş Tersanesi tarafından teslim edildi.

 

Lewis Carroll'un klasik tasarımlı iki adet yeni Robert Allan TS 2000 römorkörleri Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne Beşiktaş Tersanesi tarafından teslim edildi. İstanbul Limanı’na bağlı 20 metre uzunluğundaki römorkörlere ”Garp ve Şark” isimleri verildi.
 
Geleneksel çift pervane olarak imal edilen GARP ve ŞARK romörkörleri liman römorkörü görevinde olup ve ilk müdahale özelliği içinde ttasarlandı. Önemli ölçüdeki hava draftı ve sığ sularda kolay seyir yapabilecek tasarımda olan römorkörler bu özellikleriyle birçok kısıtlı alanda çalışabilem imkanı sunuyor. Maksimum güç minimal gövde yapısıyla ergonomik tasarımı TS 2000 serisini benzeri romörkörlerin önüne taşıyor.
 
Garp ve Şark, küçük alanlar için yüksek standartlarda donatılmış römorkör 4 kişilik mürettebatın bünyesinde kolayca konaklayabileceği iç hacme sahip. Güverte altı yapısında, iki çift mürettebat kabini barındırıyor.Romörkör makine dairesinde güçleriden her biri 1900 rpm'de 808 kW nominal Baudouin M26.2 dizel motorlardan iki adet ana makine bulunmakta. Sabit geleneksel şaft hatları ile birleştirilen ana makine üzerinde 1,6 m çaplı perdeli pervaneler kullanılmakta.
 
Ön güverte makineleri 50 tonluk bir fren kapasitesi ve 25 tonluk bir halat çekme kuvvetine sahip, kıç güverte 27 ton SWL çeki demiri bulunuyor.
 
Özel olarak Garp ve Şark römorköleri için üretilmiş hidrolik halat çekme vinçi güverte ekipmanları arasında yer almakta. Romörkör ortalama 11 knot’lık bir hızla 24 ton çekebilecek güce sahip.
 
garp-and-sark.jpg
 
Deniz Haber Ajansı - Çağlar Kılıç
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim