• BIST 9548.09
  • Altın 2488.299
  • Dolar 32.4858
  • Euro 34.4253
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C

Kızılırmak'ta bir başkadır gondol keyfi

Kızılırmak'ta bir başkadır gondol keyfi
Kapadokya Bölgesi'nde bulunan Avanos İlçesi'nde alternatif turizm girdileri arasında yer alan Kızılırmak üzerinde gondol ve tekne turları turist ve tatilcilerin ilgisini görüyor.

 

KAPADOKYA Bölgesi'nde bulunan Avanos İlçesi'nde alternatif turizm girdileri arasında yer alan Kızılırmak üzerinde gondol ve tekne turları turist ve tatilcilerin ilgisini görüyor. Kızılırmak'ta 4 ve 6 kişilik gondollar, jet-skiler, jet motoru ve kayıklar, Venedik benzeri görüntüler yaratıyor.

Avanos Belediyesi'nin "Kızılırmak Kıyı Kenarı Düzenleme Projesi" kapsamında , Kızılırmak Nehri üzerinde kayık, jet motoru, gondol ve benzeri araçlarla gezi turları ihale edildi. İhaleyi kazanan Kapadokya Maya Turizm, özel olarak üretilen 8 ve 12 metre uzunluğundaki motorlu ve motorsuz 8 gondol ile 2 tekne Avanos İlçesi'nden geçen ırmak boyunca 5.5 ve 11 kilometrelik güzergahta tur attırıyor. Nevşehir'in Avanos İlçesi'ni bölen Kızılırmak'ta yapılan 6 kişilik gondol seferleri için toplamda 60 TL, jet motor için kişi başı 90 TL alınıyor. Turistlere euro üzerinden kişi ve gruplar için farklı tarifeler alınıyor.

Gondol, jetmotoru ve tekne turları ile Kızılırmak, İtalya'nın gondolları ile ünlü kenti Venedik'i andırıyor. Çanak ve çömleği ile, yöresel el sanatlarıyla ünlü Nevşehir'in Avanos İlçesi, Sivas'da Kızıldağ'dan doğarak, Kayseri, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Çankırı, Çorum ve Samsun'dan Karadeniz'e dökülen Kızılırmak nehrinden yararlanıyor.

gondol.jpg

gondol1.jpg

gondol2.jpg

gondol3.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim