• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

KKHY'nin işe alımlarına THY bakacak

KKHY'nin işe alımlarına THY bakacak
KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, yeni kurulan Kuzey Kıbrıs Hava Yolları’nın uçuşlarına ay sonu başlayacağını vurguladı.

KKHY'NİN İŞE ALIMLARINA THY BAKACAK

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, yeni kurulan Kuzey Kıbrıs Hava Yolları’nın uçuşlarına ay sonu başlayacağını vurguladı.

Saner, Türk Hava Yolları (THY) İnsan Kaynakları Müdürlüğü’nden bir ekibin Salı günü KKTC’ye geleceğini ve eski KTHY çalışanlarından işe alınacakların belirleneceğini de açıkladı.

Bakan Saner, önceki gün Meclis’te gündem dışı konuşmalara yanıt verirken yaptığı uçuşların başlamasıyla ilgili açıklamanın TAK haberinde yanlış yer aldığını belirterek, yeni havayolu şirketiyle ilgili gelişmeler hakkında yeni bilgiler verdi. Saner, CTP-BG Milletvekili Kadri Fellahoğlu’nun gündem dışı konuşmasında gösterdiği Atlasjet’le yapılan anlaşma belgesinde bile yeni kurulacak havayolu şirketinin Mayıs 2011’de uçacağının yer aldığını, ancak dün itibarıyla izinlerin alındığını ve KKHY’nin mart sonunda uçacağını belirtti.

“Mart sonu itibarıyle uçuşların başlaması planlanmaktadır. Bunda bir tereddüdümüz yoktur. 5-10 gün gecikme olabilir ama hedefimiz Mart sonudur” diyen Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Saner, slot alımları için de Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne müracaat ettiklerini söyledi.

Bakan Saner, Salı günü THY İnsan Kaynakları Müdürlüğü ekibinin adaya gelerek personel konusunda çalışma yapacağını, eski KTHY çalışanlarından CV istenerek mülakatlar yapacağını kaydederek, kaç personel alınacağına THY’nin karar vereceğini belirtti. Saner, yeni şirketin Türkiye’de 10 havalimanına ve Londra Stansted Havalimanı’na uçuş yapacağını ifade etti.

Yüzde 60’ı iş adamları, yüzde 30’u devlet ve yüzde 10’u da Türk Hava Yolları hisselerinden oluşturulan 20 milyon TL sermayeli yeni şirket KKHY, KKTC’de devlet - özel sektör ortaklığıyla kurulan ilk şirket olmuş ve ortaklık sözleşmesi 18 Ocak 2011’de imzalanmıştı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim