• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Kktc Temmuz'da pilot eğitimine başlıyor

Kktc Temmuz'da pilot eğitimine başlıyor
Hava Sporları Federasyonu bünyesindeki Yavrukuş Uçuş Eğitimi Okulu Temmuz ayında pilot eğitimine başlıyor.

Kktc Temmuz'da pilot eğitimine başlıyor

Hava Sporları Federasyonu bünyesindeki Yavrukuş Uçuş Eğitimi Okulu Temmuz ayında pilot eğitimine başlıyor.

Züleyha Karaman - KKTC, Kıbrıs Türk Hava Yolları'nın (KTHY) mali kriz nedeniyle iflas ederek kapanmasının ardından, pilot yetiştirmeye hazırlanıyor.

KKTC Milli Eğitim, Genlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Hava Sporları Federasyonu bünyesinde kurulan Yavrukuş Uçuş Eğitim Okulu, Türkiye Sivil Havacılık Müdürlüğü'nden, uçuş okulu için gerekli lisansları aldı. Uluslararası alanda geçerliliği olacak sertifika verecek okul Temmuz ayında pilot eğitimine başlayacak. Okulda, hususi, ticari ve havayolu pilotu lisansı verilecek.

KKTC Hava Sporları Federasyonu Başkanı Serdar Turganer, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, milli hava yolu olmayan bir ülkede pilot yetiştireceklerini ifade ederek, havacılığa gönül veren gençlere pilotluk mesleğini kazandırmak istediklerini söyledi.

KKTC Hava Sporları Federasyonu'nun 2005 yılında kurulduğunu anımsatarak, federasyon bünyesinde 5 eğitim uçağı, 5 motorlu yelken, 1 sıcak hava balonu bulunduğunu anlatan Turganer, uğraş alanı havacılık olan bir kuruluşta pilot eğitim okulunun olmasının kaçınılmaz bir olay olduğunu söyledi.

Her şeyi devletten beklememek ve havacılığa meraklı gençlere pilot mesleğini kazandırmak üzere yola çıktıklarını ifade eden Turganer, pilot okulunu kurmak için 2 yıldır uğraştıklarını, bu ay itibariyle bütün yetkileri aldıklarını söyledi.

İstanbul Florya'da tam teşekküllü bir okullarının olduğunu, Türkiye Sivil Havacılık'a bağlı öğretmen pilotları ve şu an için tescilli 4 uçaklarının olduğunu, bir uçağın da yakında tescil edilerek uçak sayısının 5'e çıkacağını anlatan Turganer, eğitime Temmuz ayında başlanacağını bildirdi.

Florya'da Yavrukuş Uçuş Eğitim Okulu'nda üç çeşit lisans verileceğini, bunların, hususi pilot lisansı, ticari pilot lisansı ve havayolu pilotluğu lisansı eğitimi olduğunu kaydeden Turganer, eğitim sürelerinin lisansa göre 13 hafta ile 14 ay arasında değiştiğini, ücretlerin ise Türkiye standartlarının altında olacağını açıkladı. Turganer, uçuş eğitiminin de İstanbul'da verileceğini belirtti.

Pilot okulunda sınıfın 12 kişilik olduğunu, şu an için KKTC'den 3, Türkiye'den de 6 kişinin kayıt yaptırdığını belirten Turganer, kalan kontenjanı tamamladıktan sonra Temmuz ayı içinde eğitime başlanacağını, birkaç ay sonra da sınıfların sayısının 18'e çıkarılacağını söyledi.

"Kendi hava yolu olmayan bir ülkenin, pilot yetiştirecek bir kurumusunuz" ifadesi üzerine Turganer, KTHY'nin havacılık sektöründen çekilmesinin KKTC için büyük bir kayıp olduğuna işaret ederek, "Bizim Yavrukuş Uçuş okulumuz KKTC bayrağını, havayolu olmasa bile, göklerde taşıyacak olan tek kuruluş olarak. Milli hava yolu olmayan bir ülkede pilot yetiştiriyoruz. Okulumuz sadece KKTC'deki gençlere değil, Türkiye'deki gençlere, üçüncü dünya ülkelerinden ve Avrupa ülkelerinden gelecek gençlere de hizmet verecek bir okul" dedi.

Federasyon çatısı altında olması ayrı bir güvence"-
Uçuş okulu için güvenin önemli olduğuna işaret eden Turganer, okulun federasyon çatısı altında olmasının, öğrenciler açısından ayrı bir güvence olduğunu vurguladı.

KKTC'de havacılığa meraklı gençler olduğunu, uçuş lisansı almak için Türkiye, İngiltere, ABD ve hatta Rum tarafına gidenler olduğunu kaydeden Serdar Turganer, gençlerin artık Yavrukuş Uçuş Eğitim Okulu'na yöneleceğini sözlerine ekledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim